'Söz verdi' deyip açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şubat ayında Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Öte yandan MEE'ye konuşan Türk yetkili, Riyad yönetiminin "ilişkileri düzeltme" noktasında değişen tavrını anlattı.

04 Ocak 2022 Salı 08:00
'Söz verdi' deyip açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şubat ayında Suudi Arabistan'a gideceğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği etkinliğin çıkışında, kendisinden Suudi Arabistan'a ihracat sorununu çözmesini isteyen bir iş kadınına yanıt veren Erdoğan, "Tamam da dur bakalım. Şu anda şubatta beni bekliyor. Söz verdi, ben de şubatta Suudi Arabistan'a ziyaretimi yapacağım" dedi.

Erdoğan'ın verdiği yanıt, sosyal medyada paylaşıldı.

"BU SEFER ONLAR (SUUDİ ARABİSTAN) BİZE YAKLAŞTI"

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki görüşmelere aşina olan bir Türk yetkili, Middle East Eye'a (MEE) yaptığı açıklamada, Erdoğan ile Abu Dabi Veliaht Prensi Mohammed bin Zayed arasında gerçekleşen görüşmenin ardından Riyad'ın "Ankara ile ilişkileri onarma konusuna" daha ciddi baktığını söyledi.

Yetkili, "Geçmişte biz onlara yaklaştık ama ciddiye almadılar. Bu sefer onlar bize yaklaştı. Suudiler, bu bölgesel uzlaşıda dışlandıklarını hissettiler. Bunun bir parçası olmak istediler" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63