Stoltenberg'den Polonya açıklaması: Bilinçli bir saldırı olduğuna dair hiçbir belirti yok

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya'ya düşen füzenin ardından basın toplantısı gerçekleştiriyor.

16 Kasım 2022 Çarşamba 15:00
Stoltenberg'den Polonya açıklaması: Bilinçli bir saldırı olduğuna dair hiçbir belirti yok

Stoltenberg'in açıklamalarından satırbaşları.

Yaşanan trajik can kayıpları için taziyelerimizi ilettik ve kıymetli müttefikimiz Polonya'nın yanında olduğumuzu bir kez daha dile getirdik. Ukrayna'yı da meşru müdafaa hakkı doğrultusunda desteklemeye devam edeceğiz. Rusya bu anlamsız savaşı bitirmelidir.

Dün Polonya Devlet Başkanı ve ABD Başkanı Joe Biden'la görüştüm. Atik, sakin olmamız gerekiyor ve yakından koordine bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Durumu çok yakından izlemeye devam edecektir. NATO tek vücut olmaya devam edecek. Tüm müttefiklerimizi korumak için de ne gerekiyorsa yapmaya devam edecek.

Soru: Avrupa'nın hava sahasını güçlendirecek misiniz? Savaş devam ediyor ve Rus roketlerinin atılmaya devam edeceği gözüküyor: Dolayısıyla sınır şehirlerindeki risk artıyor.

Bugünkü toplantıda NATO müttefikleri güçlü bir şekilde desteğini ve dayanışmasını müttefikimiz Polonya ile bir kez daha teyit etmiştir. Buradaki can kayıplarımız için de taziyelerimizi ilettik. NATO bizim ittifakımızın doğu sınırlarındaki varlığını tahkim etmiştir etmeye de devam etmektedir. Hem karada hem denizde güçlerimizi artıyoruz. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63