Suriye'ye operasyonun hedefleri belli oldu: Süleyman Şah Türbesi için de flaş karar

Suriye'de Tel Rıfat ve Münbiç'te eş zamanlı gerçekleştirilecek askeri operasyonun hedefleri belirlendi. Münbiç ile birlikte, Fırat Nehri üzerindeki kritik Teşrin Barajı'nı alınacak. Süleyman Şah Türbesi de eski yerine taşınacak.

09 Haziran 2022 Perşembe 10:00
Suriye'ye operasyonun hedefleri belli oldu: Süleyman Şah Türbesi için de flaş karar

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO), Tel Rıfat ve Münbiç'te yapılacak operasyon için hazırlıklarını tamamladı. Askeri harekat için Ankara'dan gelecek emir bekleniyor.

OPERASYONUN HEDEFLERİ BELİRLENDİ

Tel Rıfat ve Münbiç çevresindeki üslerde savaş pozisyonu alan Mehmetçik, iki kent hattındaki terör hedeflerine gece saatlerinde top ve obüs atışları gerçekleştiriyor. Tel Rıfat ve Münbiç'te eş zamanlı gerçekleştirilecek askeri operasyonun da hedefleri belirlendi.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ YERİNE DÖNECEK

Münbiç operasyonunda ana hedef; Süleyman Şah Türbesi'nin 1970'li yılların ortasında taşındığı son yer olan Karakozak olacak. Askerler Münbiç ile birlikte Suriye için stratejik öneme sahip Fırat Nehri üzerindeki Teşrin Barajı'nı alacak. Fırat Kalkanı bölgesindeki yıllardır çözülemeyen su ve elektrik sorunu çözülecek. Süleyman Şah Türbesi de eski yerine taşınacak.

GÜVENLİ KORİDOR OLUŞTURULACAK

Aynel Arab'ın (Kobani) güney bağlantısı da kesilecek. Marenaz-Mare hattı üzerinden Tel Rıfat'a ilerleyecek birlikler ise; Minak Havalimanı ile birlikte Nubul-Zahraa hattına kadar ilerleyecek. Terör örgütü PKK/ YPG militanları bölgelerden temizlenecek. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63