Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığı yerde Haber7 ve Ülke TV'ye anlamlı plaket

Türk gazeteciler, Azerbaycan'ın Şuşa Beyannamesi'nin 1. yılında kadim şehri ziyaret etti. Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ile Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye, Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığı yerde plaket verildi.

20 Haziran 2022 Pazartesi 12:00
Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığı yerde Haber7 ve Ülke TV'ye anlamlı plaket

Anadolu Yayıncılar Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Azerbaycan Türkiye Evi ve Yeniçağ'ın ortaklaşa düzenlediği Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu Azerbaycan’da gerçekleşti. 

Gazetecilerin, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan kadim şehir Şuşa'yı da ziyaret etti. 

HABER7 VE ÜLKE TV'YE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'e, Ermenistan işgaline karşı verilen desteğe gösterdiği destek için plaket verildi. 

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye, Ermenistan'ın işgal ettiği Şuşa'yı geri almak için Azerbaycan'ın başlattığı mücadeleye verdiği destek için plaket takdim edildi.

Ateşli, plaketi Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı ve Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı ve eski milletvekili Eflatun Amaşov'un elinden aldı. 

Plaket takdimi, Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığı tarihi Şuşa Han Sarayı kalıntılarının yakınında bulunan ünlü bestekar Üzeyir Hacıbeyli'nin büstünün önünde yapıldı. 

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ ŞUŞA’YA "ÇIKARMA" YAPTI

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Ermenilerden kurtarılan Şuşa Bölgesinde açıklamalar yaptı. Şuşa şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan AYD Başkanı Burhan, "Anadolu medyası savaş boyunca Azeri kardeşlerinin yanında yer aldı, enformasyon desteği verdi. Şuşa dağlarının yüksekliği bile savaşın ne kadar dehşet verici olduğunu gösteriyor. Bu büyük zafer Türkiye Azerbaycan halkınındır” dedi.

AYD’DEN KÜLTÜR BAKANLIĞI VE İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NA TEŞEKKÜR

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan konuşmasında Azerbaycan’ın bu tarihi mekanında Anadolu medyasının bir araya gelmesinden dolay Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a teşekkür etti. Burhan Bu forumla Azerbaycanlı gazeteciler ile Türk gazetecilerin iş birliğinin artacağını kaydetti.

NURİ PAŞA UNUTULMADI

"Anadolu`dan Karabağ’a: Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu" için Azerbaycan’da bulunan gazeteciler İstanbul’dan Edirnekapı Şehitliğinden getirdikleri Nuri Paşa’nın mezarından alınan toprağı Şuşa’da Çıdır düzüne bıraktılar. Anadolu Yayıncılar Derneği  Başkanı Sinan Burhan  ve beraberindeki heyet etkinlik sırasında duygulu anlar yaşadı.
Foruma, Türkiye’den 30 kişilik gazeteci  grup katıldı. Yerel ve Ulusal medya temsilcilerinin yanı sıra forumda Yeni Çağ Medya Grubu Agil Alesger, Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Türkiye`nin Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Medya Geliştirme Ajansı Şube Müdürü Natik Memmedli hazır bulundu.


 
Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk`ün moderatörlüğünde yapılan Karabağ Zaferinde Azerbaycan-Türkiye Medyasının Rolü isimli birinci panelde milletvekili Sabir Rüstemhanlı, Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Ekrem Kızıltaş, Real TV Genel Yayın Yönetmeni Mir Şahin, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ve CNN Türk yorumcusu Güngör Yavuzaslan Vatan Savaşı sırasında ve ondan sonra Azerbaycan gerçeklerinin dünyaya ulaştırılmasında her iki ülke medyasının üstlendiği rol hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.



Türk Dünyası Medya İşbirliği Arayışları başlıklı ikinci panel Emin Pazarcı`nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde, Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er, KonTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Seyfullah Türksoy, Aydınlık Gazetesi yazarı Gaffar Yakınca ve Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov konuşma yaparak Türk devletleri arasında medya alanındaki işbirliği imkanlarının güncel durumu ve perspektifler hakkında fikirlerini bölüştüler, mevcut gidişatı masaya yatırdılar.



Forum sonunda hatıra resmi çektirildi. Forum çerçevesinde Azerbaycan`ın kültür başkenti Şuşa da ziyaret edildi.

BÜYÜKELÇİLİK ZİYARETİ

Türkiye'den giden gazeteci heyeti Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı tarafından da kabul edildi. Büyükelçi Bağcı kabul sonrası gazeteciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

KADİM ŞEHİR ŞUŞA'YA ZİYARET 

Bakü`de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Kültür Bakanlığı`nın desteği, Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), Yeni Çağ Medya Grubu ve Azerbaycan Türkiye Evi organizatörlüğünde düzenlenen Anadolu`dan Karabağ’a: Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu katılımcıları Azerbaycan’ın kültür başkenti Şuşa’yı ziyaret ettiler.

Bakü’de Türkiye ve Azerbaycan’ın önde gelen gazetecilerinin katılımıyla düzenlenen Anadolu`dan Karabağ’a: Türkiye-Azerbaycan Medya Forumu Şuşa’ya ziyaretle sona erdi.

Gazeteciler – AYD Başkanı Sinan Burhan, Aydınlık Gazetesi yazarı Gaffar Yakınca, Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Ekrem Kızıltaş, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Türkiye Gazetesi yazarı Rahmi Er, Hürriyet Gazetesi Ankara Yazı İşleri Müdürü Fatih Tekeci, Yeni Akit Gazetesi Ankara temsilcisi Hacı Yakışıklı, Çay TV Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Torlak, KonTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, TV yorumcusu Güngör Yavuzaslan ve diğerleri, ziyaret kapsamında Ermeni işgalinden kurtarılmış topraklardaki yıkımı gördü, Karabağ’ın yeniden kalkınması için yapılan işlere tanık oldular.

Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger ve ATEV Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, konuklara işgalden azad edilmiş topraklardaki Ermeni barbarlığının somut kanıtı olan bina kalıntıları, dağılmış evler hakkında bilgi verdiler. Alesger, 30 yıldan beridir Ermenilerin kirli işlerinin yapıldığı bu toprakların yeniden Öz’üne döndüğünü belirterek bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Tenzile Rüstemhanlı ise kardeş ülke gazetecilerinin bu topraklarda bulunmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Katılımcılar ilk olarak Şuşa’nın göz bebeği olan Cıdır Düzü’ne giderek kültür başkentinin güzelliğini seyrettiler.

AYD Başkanı Sinan Burhan Cıdır Düzü’nde konuşma yaparak ziyaretin amacı ile ilgili bilgi verdi. Burhan, Azerbaycan’ın kahraman askerlerinin Şuşa dağlarını tırmanarak düşmanı mahvettiğini hatırlattı. Şuşa’nın Azerbaycan kültürüne benzersiz katkılar sağladığını söyleyen Burhan’ın konuşmasından sonra milletvekili Sabir Rüstemhanlı Şuşa ile ilgili hatıralarını anlattı, kendinin yazmış olduğu şiiri seslendirdi. Rüstemhanlı, Kafkas İslam Ordusu komutanı Nuri Paşa’nın mezarına dökmesi için gazeteci Güngör Yavuzaslan’a Şuşa toprağı verdi. Ardından Karabağ Azerbaycan’dır flashmob’u düzenlendi.

Daha sonra Azerbaycan’ın ünlü şairi Molla Penah Vagif’in mezarı ziyaret edildi, konuklara Vagif hakkında bilgi verildi.

Gazeteciler daha sonra Şuşa’nın sembolü olan Şuşa Kalesi’ni ziyaret ettiler.

Şuşa’daki Karabağ Oteli’nde konukların şerefine ATEV Başkanı Tenzile Rüstemhanlı adından yemek verildi.

Gazetecilerin ziyareti, onlara Şuşa’dan hatıra hediyelerinin takdim edilmesi ve toplu resim çektirilmesiyle son buldu.

GAZETECİLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Şuşa'da Türk gazetecilere, Ermenistan'a karşı verilen bağımsız mücadelesine verdikleri destek için plaket takdim edildi. Plaket verilen isimler şöyle: 

  • Hasan Öztürk Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni


     
  • Emin Pazarcı Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi
  • Osman Ateşli Haber7 Genel Yayın Yönetmeni


  • Sinan Burhan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı


     
  • Ekrem Kızıltaş Medya Derneği Başkanı ve Takvim Gazetesi Yazarı
  • Seyfullah Türksoy İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı
  • Hacı Yakışıklı Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi


     
  • Satılmış Bıçakçı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63