Taksim'deki saldırı sonrası İsveç'ten "Üçlü Muhtıra şartları" açıklaması

Taksim'de 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı saldırı hakkında İsveç'ten yeni açıklama geldi. Saldırıyı kınayan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström Üçlü Muhtıra'nın şartlarını yerine getirileceklerini açıkladı.

14 Kasım 2022 Pazartesi 17:15
Taksim'deki saldırı sonrası İsveç'ten

Billström, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Dışişleri Bakanları'nın toplantısına katılmak için gittiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de açıklamalarda bulundu.

Dünya basını İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırıyı nasıl gördü?Dünya basını İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırıyı nasıl gördü?

Dünya liderlerinden taziye mesajı: AB ve NATO'dan açıklamaDünya liderlerinden taziye mesajı: AB ve NATO'dan açıklama

İsveç Yargıtay'ından Bülent Keneş açıklaması: Türkiye'nin talebi karara bağlanacakİsveç Yargıtay'ından Bülent Keneş açıklaması: Türkiye'nin talebi karara bağlanacak

"SÖZ KONUSU TERÖR OLDUĞU IÇIN TÜM ÜLKELERLE IŞBIRLIĞI YAPMAYA HAZIRIZ"

Taksim'deki terör saldırısını kınayan Billström, şunları kaydetti:

"Bu tür terör eylemlerine maruz kalmış ülkelerle ve halkalıyla omuz omuzayız. Bu olayın, Türki ile İsveç arasında yapılacak görüşmelerini etkileyeceğini zannetmiyorum. Türk makamlarının soruşturmasını bitirmesini bekliyoruz. Söz konusu terör olduğu için tüm ülkelerle işbirliği yapmaya hazırız. Ayrıca Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi'nde, 28 Haziran'da Üçlü Muhtıra imzalandı. Üçlü Muhtıra'nın şartları yerine getirilecektir."

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström

"PYD İLE MESAFE KOYACAĞIZ"

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström geçtiğimiz haftalarda PYD/YPG ile PKK arasında yakın bir bağ olduğunu, bu bağın da Türkiye-İsveç ilişkilerini zedelediğini belirterek, bu örgütlerle aralarına mesafe koyacaklarını ifade etmişti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63