Tarih belli oldu! Altılı masa yarın adayı açıklayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ilan etmesinin ardından gözler seçim tarihi netleşince hemen adayını açıklayacağını söyleyen altılı masaya çevrildi.

19 Ocak 2023 Perşembe 17:45
Tarih belli oldu! Altılı masa yarın adayı açıklayacak mı?

Aylardır cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öne alınması için çırpınan "Hemen seçim, bugün seçim, derhal seçim." sloganlarıyla propaganda yapan muhalefete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısında cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen açıklamayı yaptı. 

ERDOĞAN SEÇİM TARİHİNİ İLAN ETTİ

Cumhurbaşkanı  ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Başkan Erdoğan, milyonların merak ettiği Cumhurbaşkanlığı seçim tarihini konuşmasında ilan etti. Erdoğan, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletindir' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6'lı masaya 'yeter' diyecektir." diyerek seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını duyurdu. 

ALTILI MASANIN ADAYI NEREDE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini ilan etmesinin ardından gözler altılı masaya çevrildi. Erdoğan'a aylardır 'Seçim tarihini açıkla' diye baskı yapan muhalefet, seçim tarihinin netleşmesinin hemen ardından adaylarını duyuracaklarını söylemişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Lideri Meral Akşener ''Seçim tarihini açıklayın, ertesi gün adayımızı açıklarız'', Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise "Seçim kararı alınır, 2 gün içinde adayımızı açıklarız" ifadelerini kullanmıştı. 

YARIN ADAY AÇIKLANACAK MI?

Muhalefet liderlerinin bu açıklamalarından yola çıkılarak adaylarının en geç yarın açıklanması gerekiyor. Ancak altılı masa görüşmelerinden sonra yapılan açıklamalardan öğrenildiği üzere, altılı masa henüz aday belirleme aşamasına gelemedi. Aylardır toplanıp dağılan altılı masa henüz aday belirleme değil, aday belirlemeyi konuşmanın kararını alması gerekiyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63