Tarihi görüşmeler peş peşe gelecek! Erdoğan hem Putin hem de Biden ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Rceep Tayyip Erdoğan, Balkan ülkelerindeki temaslarının ardından bu hafta Semerkant’ta Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılacak, ardından New York’a geçecek.

12 Eylül 2022 Pazartesi 07:00
Tarihi görüşmeler peş peşe gelecek! Erdoğan hem Putin hem de Biden ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Balkan turu ile başlayan diplomasi trafiği bu hafta Özbekistan ve ABD ziyaretleriyle devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe ve Cuma günleri Semerkant’ta düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’ne iştirak edecek. 14 ülke devlet başkanının katılacağ zirvede Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile "tahıl koridorunu" görüşecek.

BM GENEL KURULU'NAHİTAP EDECEK

Erdoğan, Özbekistan ziyaretinin ardından 17-22 Eylül’de Birleşmiş Milletler (BM) 77’nci Genel Kurulu için ABD’ye gidecek. BM Genel Kurulu’na hitap edecek olan Erdoğan’ın Doğu Akdeniz, Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye ve Yunanistan başta olmak üzere birçok konuda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

New York’ta bir dizi görüşmeler de gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile de bir araya gelerek başta yeni F-16’ların temini ve modernizasyonu konusu olmak üzere iki ülke arasında çözüm bekleyen konuları değerlendirmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63