TB-2 Polonya basınının manşetlerini süslüyor

Polonya'nın Türkiye'den satın alacağı TB-2 SİHA'ları ile mühimmatların, ülke basınında da geniş yankı uyandırdı. TB-2 ile Türk mühimmatlarının benzerinin bulunmadığı manşetlerde ifade edildi.

23 Mayıs 2021 Pazar 14:11
TB-2 Polonya basınının manşetlerini süslüyor

Türkiye'nin Polonya'ya TB-2 tipi insansız hava aracı satması, Polonya basınında da geniş yankı uyandırdı. Özellikle manşetlere yansıyan haberlerde, Türk SİHA'sının Libya, Karabağ ve Suriye'de elde ettiği başarılara dikkat çekildi.

Polonya, Türkiye’den 24 adet Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın alacak.

"GERÇEK BİR SİLAH"

Polonya basını, Türkiye'den gerçekleştirilecek söz konusu satın alma işlemine geniş yer ayırdı.

Polonya resmi haber ajansı Polska Agencja Prasowa(PAP)'ta yer alan haberde Polonya Savunma Bakanı'nın ifadelerine yer verildi. Bakan Mariusz Blaszczak, SİHA'lar için "Gerçek bir silah. Avrupa'nın doğusunda, savaşlarda kendini kanıtladı. Aynı şekilde Orta Doğu'da kullanıldı." ifadelerini kullandı.

"KENDİNİ KANITLADI"

"Interia", Polonya Savunma Bakanı Blaszczak'ın Bayraktar TB2'lerin hava saldırısı kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekerek, "Savaşlarda kendilerini kanıtladı" dediği bildirildi.

Ayrıca yer alan haberde, Baykar'ın üretimine dikkat çekerek Polonyalı şirketlerin, halihazırda Polonya Silahlı Kuvvetleri için satın alınan sınıfta bulunan insansız hava araçlarını üretmediği belirtildi.

"LİBYA, SURİYE, DAĞLIK KARABAĞ"

Bayraktar TB2'lerin operasyonel kabiliyetlerine yer verilerek, "Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ'daki askeri operasyonlarda kullanıldı." denildi.

"Satın alma ile ilgili resmi anlaşma, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın Türkiye'ye resmi ziyareti sırasında salı günü imzalanacak." ifadesi kullanıldı.

"BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN"

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, üzerinde Polonya bayrağı bulunan Bayraktar TB2'ye yer vermiş, "Yakında iyi haberler geliyor. Bizi izlemeye devam edin." notunu düşmüştü.

Paylaşımın ardından gelen haberde Türkiye ile Polonya arasında SİHA ve Türk tipi mühimmatların satışı konusunda Varşova yönetimi ile mutabakata varıldığı açıklanmıştı. Polonya Türkiye'den 24 adet SİHA ve sahada da aktif olarak kullanılan akıllı yeni nesil mühimmatlardan satın alacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63