TCMB Eski Başekonomisti Kara ekonomideki olumlu seyirden rahatsız oldu

Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gösterdiği ilginin, ülkede ekonominin düzelerek iktidar değişikliğini zorlaştıracağını belirtti.

16 Kasım 2021 Salı 01:31
TCMB Eski Başekonomisti Kara ekonomideki olumlu seyirden rahatsız oldu

Garanti Bankası'nın yüzde 49,85'ine sahip İspanya kökenli banka BBVA, Garanti Bankası'nın geri kalan hisselerini de almak için gönüllü pay alım teklifinde bulunmaya karar verdi. Açıklama sonrası Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 2,07 artışla 1.672,35 puandan başladı. Endeks böylece, açılışta tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

"YÖNETSEL DEĞİŞİKLİĞİ FİYATLAMAYA BAŞLADILAR"

Gelişmeler sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Eski Başekonomisti Hakan Kara, "İlginç bir gelişme yaşanıyor" diyerek yabancı yatırımcıların Türkiye'de bir yönetsel değişikliği çok önceden fiyatlamaya başladığını öne sürdü.

"YATIRIMLAR BEKLENEN DEĞİŞİMİN GERÇEKLEŞME OLASILIĞI AZALTIYOR"

Açıkça yatırımcıları hedef alan Kara, "Bu durum piyasa göstergelerinin ve ekonomik gidişatın daha da kötüleşmesini engelleyerek bekledikleri değişimin gerçekleşme olasılığını azaltıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63