Tepkiler çığ gibi büyüdü! Ali Babacan'dan SİHA geri vitesi

Yerli ve milli SİHA'lara ilişkin tepki çeken sözler sarf eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geri vites yaptı.

18 Ocak 2023 Çarşamba 15:45
Tepkiler çığ gibi büyüdü! Ali Babacan'dan SİHA geri vitesi

Altılı masanın ortaklarından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin milli gururu Baykar ve yerli savunma sanayimizin yüz akı İHA/SİHA'ları hedef aldı. Siyasetçilerden, gazetecilere, vatandaşlardan iş insanlarına kadar toplumun çok büyük bir kesimi Babacan'ın sözlerine çok sert tepki gösterdi. Gelen bu yoğun tepki sonrası Babacan geri adım atmak zorunda kaldı. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin yeni paylaşımlar yapan Babacan, sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti. 

TEPKİ GELİNCE GERİ VİTES YAPTI

Deva Partisi lideri Ali Babacan "Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz." dedi.

SİHA devi Baykar Teknoloji firmasına "dokunacakları"na dair ifadesini düzeltme yoluna gitmeyen, devam eden yerli ve milli savunma sanayii projelerine destek olacaklarını söyleyemeyen Babacan, "Ülkemizin sanayicilerine, mühendislerine, bilim insanlarına eşit şekilde destek olmaya, herkese fırsat tanımaya kararlıyız" demekle yetindi. 

Baykar firmasına yönelik "Devletin imkanları aşağı yukarı tek bir şirkete aktarılıyor" sözlerini belgelendiremeyen Babacan, "Savunma sanayi de dahil ülkemizdeki mevcut her projenin doğru olanlarını devam ettiririz, yanlış olanlarını düzeltiriz, eksik olanlarını tamamlarız.  Savunma sanayinde de ülkemize gururlar yaşatacak pek çok şirkete destek oluruz." dedi.

Babacan, "Biz, eşitlik, hakkaniyet ve şeffaflıktan hiçbir koşulda vazgeçmeyiz. Tüm sanayicilerimizle ilişkimiz aynı yakınlıktadır. Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz." sözleriyle Baykar'a imtiyaz tanındığı imasını ise sürdürdü.

________

ÖNCE İFTİRA SONRA TEHDİT

Baykar Teknoloji firmasını hedef alan Ali Babacan “Devletin imkanları aşağı yukarı tek bir şirkete aktarılıyor. Örtülü işleri yoksa korkmasınlar ama muhtemelen rekabetten korkuyorlar. ‘Güzel güzel para kazanıyorduk, iktidar değişirse rekabet olacak’ diye korkuyor olabilirler. Kusura bakmasınlar ama onlara dokunacağız.” şeklinde skandal sözler sarf etmişti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63