Terörist Elbashir'in yakalandığı evdeki ailenin ifadesi ortaya çıktı: Avrupa'ya gideceğim!

Beyoğlu patlamasını gerçekleştiren PKK/YPG'li terörist Ahlam Elbashir'in ele geçirildiği evde yaşayan ailenin o gece yaşananlara dair ifadeleri ortaya çıktı. İfadeler, teröriste dair ortaya atılan kafa karıştırıcı iddiaları çürütüyor.

17 Kasım 2022 Perşembe 16:15
Terörist Elbashir'in yakalandığı evdeki ailenin ifadesi ortaya çıktı: Avrupa'ya gideceğim!

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının faili Ahlam Elbashir'in Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi'nde yakalandığı evde yaşayan ailenin ifadeleri ortaya çıktı. Afrin'li aileden Emine Heso, saldırının olduğu gece saat 1'de Ahlam Elbashir'in eski komşuları tarafından evlerine getirildiğini, "Yarın Avrupa'ya gidecek" denilerek kendilerine teslim edildiğini anlattı. Emine Heso, üzerinde askeri pantolon bulunan Elbashir'in kendisine, "Bir kız kardeşim de Suriye’de. Avrupa’ya gideceğim." dediğini söyledi.

Emine Heso'nun 16 yaşındaki oğlu Mahmut Heso ise, polislerin eve baskın düzenlediğinde Ahlam Elbashir'in balkondan atlayıp kaçmaya çalıştığını ancak polislerin onu yakaladığını ifade etti.

Taksim'de katliam yapan teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı! Çarpıcı detaylarTaksim'de katliam yapan teröristin ilk ifadesi ortaya çıktı! Çarpıcı detaylar

"EVE GECE GELDİ"

Rudaw'a konuşan Emine Heso, evinde bulunan eşi ve 3 akrabasının gözaltına alındığını söylediği konuşmasında, olay gününü şöyle anlattı:

“Benim adım Emine Heso. Biz burada 8 yıldır kiracıyız. Suriye’den geldiğimizden beri bu evde yaşıyoruz. Bizim eski komşumuz Hatice ve oğlu Ahmed bundan 2 yıl önce buradan göç ettiler. Bu komşumuz ile bazen görüşüyorduk. O gece (14 Kasım) Hatice söz konusu kadın ile (Ahlam Elbashir) evimize geldi. Ben Hatice’ye ‘hayırdır bu saatte’ diye sordum. O da bana ‘Bu kız bizim misafirimiz ve yarın Avrupa’ya gidecek.’ dedi. İçeriye geçip oturdular onlara çay ikram ettim. Kız çayını içti ve ‘dondum ben’ dedi.

İstiklal Caddesi teröristi neden 40 dakika bekledi? Ayrıntılara ulaşıldıİstiklal Caddesi teröristi neden 40 dakika bekledi? Ayrıntılara ulaşıldı

AVRUPA'YA GİDECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Üzerinde bir askeri pantolon vardı. Kız Halepli oldugunu söyledi. Burnunda hızma ve çenesinde de peercing vardı. Bayağı koyu tenliydi ve bu yüzden de ben ‘Sen Suriyelilere benzemiyorsun.’ dedim. O da ‘Ben Suriyeliyim. Kimsem yok.’ şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine ben de ‘Avrupa’ya gidip ne yapacaksın?’ dedim. Bu kez de ‘Kimsem yok. Kocam rahmetli oldu. Bir kız kardeşim de Suriye’de. Avrupa’ya gideceğim.’ dedi.”

PKK’lı teröristin 'Somalili' olduğu iddiası yalan çıktıPKK’lı teröristin 'Somalili' olduğu iddiası yalan çıktı

"CAMI KIRDI, BALKONDAN KAÇACAKTI"

Emine Heso'nun 16 yaşındaki oğlu Mahmut Heso'nun olay gecesine ilişkin Rudaw'a anlattıkları ise şunlar:

“Ben bir çanta dükkanında çalısıyorum. Babam ise markette çalışıyor. Polisler kapıyı çaldıgında o kadın polis olduklarını anladı ve balkonun camını kırarak kendini aşağıya atmaya çalıştı. Babam ise o sırada polislere kapıyı açtı ve 'işte kadın burada' dedi. Daha sonra da polisler koşup kadını yakaladı.”

Taksim saldırısıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktıTaksim saldırısıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

'GRİ ALAN' TAKTİĞİ ÇÖKTÜ

Emniyet güçlerinin, terörist Elbashir'ın Yunanistan'a kaçırılacağı tespitini doğrulayan Emine Heso'nun ifadeleri, konuyla ilgili kafa karışıklı oluşturmak için üretilen yalanları adeta boşa çıkardı. Terörist Elbashir'in "polislere direnmeden yakalanmasının normal olmadığını" öne sürerek farklı bir yönden spekülasyon oluşturan PKK yandaşlarının yalanlarını ise olay anında evde bulunan Mahmut Heso'nun "camı kırarak balkondan kaçmaya çalışırken polisler tarafından yakalandığına" ilişkin sözleri çürüttü.

PKK/YPG'nin yeni taktiği: Gri alan stratejisi!PKK/YPG'nin yeni taktiği: Gri alan stratejisi!

PKK/YPG'li Ahlam Elbashir'in "Suriyeli olmadığı", "kendisini Suriye'de tanıyan kimse bulunmadığına" dair yine PKK yanlısı medya kuruluşlarının tezviratları da, Elbashir'in Suriyeli olduğu, kardeşinin de Suriye'de bulunduğuna dair evine geldiği aileye bizzat söylemiyle açığa çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63