Teröristlerden hesap zamanı! Tüm Türkiye tek yürek

TSK, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe Kılıç Harekatı'nı başlattı. Tüm Türkiye tek yürek oldu, siyasilerden de destek mesajları geldi.

20 Kasım 2022 Pazar 14:15
Teröristlerden hesap zamanı! Tüm Türkiye tek yürek

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapıldığını açıkladı. 

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

ERDOĞAN HAREKAT EMRİNİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere yönelik "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nın emrini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan harekata ilişkin bilgi aldı.

Pençe-Kılıç harekatında 89 hedef imha edildi!Pençe-Kılıç harekatında 89 hedef imha edildi!

Sınır ötesi hava harekatı dünya basınında: Türkiye misilleme yaptıSınır ötesi hava harekatı dünya basınında: Türkiye misilleme yaptı

Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!

Harekata tüm Türkiye destek verdi. Siyasilerden yapılan destek açıklamaları şöyle: 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Hainlere bedel ödetmeye devam edeceğiz.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop: Hiç kimse unutmasın ki; tarihimizin her bir sayfası, 'vatan uğruna bin can feda' kararlılığımızı kanıtlayarak yazılmıştır.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Gece geç saatlerde başlayan sınır ötesi harekât için Türk ordusuna başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin. İnşallah her şey bizim öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun olarak gelişir. Zorlu bir süreçtir, Allah kolaylık kılsın.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Teröre nerede olursa olsun bedel ödetmeye devam ediyoruz. Pençe Kılıç Hava Harekatı ile bir kere daha gösteriyoruz; ülkemize göz dikenler en ağır bedelleri ödeyecekler.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Rabbimiz ordumuzu muzaffer eyle…

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Dün gece başlayan ve başarıyla icra edilen Pençe-Kılıç Harekatı’yla, teröristlere ait hedefler imha edildi. Terörün ve teröre hamilik yapanların Türkiye'yi istikrarsızlaştırma çabalarını boşa çıkarmaya, terörü kaynağında yok etmeye devam edeceğiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63