The Economist Erdoğan'ı hedef aldı: Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir

İngiltere merkezli The Economist, Türk bayrağı üzerine Başkan Erdoğan'ın silüetini resmederek, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir" başlığını attı.

20 Ocak 2023 Cuma 01:00
The Economist Erdoğan'ı hedef aldı: Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir

Londra merkezli The Economist dergisi Başkan Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından skandal bir habere imza attı.

SKANDAL MANŞET: "TÜRKİYE DİKTATÖRLÜĞÜN EŞİĞİNDE OLABİLİR"

Türk bayrağı üzerinde Başkan Erdoğan'ın silüetinin yer aldığı skandal bir görsele yer verilen haberinin başlığında "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir" ifadeleriyle Türk demokrasisi hedef alındı.



Sosyal medyadan paylaşılan haberde, "Kusurlu bir demokrasi, tam gelişmiş bir otokrasiye dönüşebilir. Türkiye, giderek istikrarsızlaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde felaketin eşiğinde" şeklinde Başkan Erdoğan'ı hedef alan ifadelere yer verildi.

Başkan Erdoğan'ın uluslaralarası alanda sergilediği tarihi başarıları küçümseyerek skandal ifadelerle Türk demokrasisini hedef aldı.

Haberde, "Dolayısıyla dışarıdan bakanlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta 14 Mayıs'ta yapılacağını öne sürdüğü Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Hele ki, giderek istikrarsızlaşan cumhurbaşkanının yönetimindeki ülke, felaketin eşiğinde olduğundan beri. Seçimler yaklaşırken Erdoğan'ın davranışı, bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir." ifadeleri kullanıldı.

ALÇAK PROVOKASYONA TÜRKİYE'DEN YANIT: "UCUZ PROPAGANDA, DEZENFORMASYONA DAYALI UCUZ GAZETECİLİK"

Açıkça Türk demokrasisini hedef alan skandal başlığa Türkiye'den yanıt gecikmedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngilizce olarak yaptığı paylaşımlarda, "Bu, girdiği her seçimi kazanan, demokratik olarak seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı açıklanamayan ve süregelen nefretinden kaynaklanmaktadır" tepkisini gösterdi.

Economist'teki sözde gazeteci ve editörlere de tepki gösteren Altun, "Sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdü. Küstah propagandayla kendilerinin Türk demokrasisinin sonunu ilan ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63