Tokat Havalimanı açıldı! Erdoğan: Hayat pahalılığı sorununu kısa sürece aşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine konuştu. Erdoğan, "Ekonomide de mücadeleyi kazanacağız. Tüm bu fedakarlıklarıma değecek müreffeh bir gelecek bizi bekliyor." dedi.

25 Mart 2022 Cuma 17:45
Tokat Havalimanı açıldı! Erdoğan: Hayat pahalılığı sorununu kısa sürece aşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye, nasıl salgının üstesinden geldiyse küresel enerji ve emtia fiyatlarındaki artışın etkisiyle yaşadığı hayat pahalılığı sorununu da aşacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye, 2023'ü birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkarak atlatırsa Allah'ın izniyle ekonomi dahil hiçbir alanda kimse bizi tutamaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

3 yıldır gelemediğimiz Tokat'ı özlemişiz. Görüyorum ki Tokat da bizi özlemiş. Onları gönülden selamlıyoruz. Bugün tamamlanan eserlerin resmi açılışları için birlikteyiz. Bugün hem şehrimize kazandırdığımız eser ve hizmetleri sizlerin takdirine sunmaya hem de yeni hedefleri görmeye geldik. 

ONURLU VE SAĞLAM DURUŞUNU HATIRLIYORUM

13 yıl önce yine 25 Mart günü vefat haberini aldığımız Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi hayırla yad ediyorum. Ülkemiz siyasetinin son dönemlerinde kimlerin nereye savrulduğunu gördükçe, hep Muhsin kardeşimin onurlu ve sağlam duruşunu hatırlıyorum. Bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet tüm milletimize başsağlığı diliyorum.

GEREKLİ MESAJLARIMIZI VERDİK

Tokat olarak biz biriz, beraberiz kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz diyorsunuz. Sadece şehirlerden bir şehir değildir Tokat. Burası İstanbul ve Bursa'dan sonra ülkenin 3. kalabalık şehriydi Osmanlı zamanında. Ticaret yollarının kesişim noktasında yer alan Tokat önemli bir merkezdi. 

Birbirimize daha çok kenetleneceğiz bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar. İşte dün ben Brüksel'deydim. Orada mesajlarımızı verdik. Türkiye olarak nerede durduğumuzu anlattık mesajlarımızı verdik. Bugün buradayım.

5 MİLYAR LİRALIK ESER HİZMETE ALINACAK

Tokat'ın bizim gönlümüzde de ayrı bir yeri var. Tokat'ın hak ettiği hizmetleri vermeye önem veriyoruz. Anadolu'nun ilk üniversitesi de Tokat sınırları içerisindedir. Ülkemiz eğitiminde öncü rol almıştır. Vatan savunması yolunda gözlerini kırpmayan nice yiğitleri koynundan çıkarmış şehirdir. Tokat'ın bizim gönlümüzde de ayrı bir yeri vardır. Bu yatırımlar Tokat'a yakışır. 25 ayrı yatırımı resmen hizmete açıyoruz.

Tokat'a bugün elimiz boş gelmedik. Yatırım bedeli 5 milyar lirayı bulan hizmetin resmi açılışını yapıyoruz. Biraz önce indiğimiz ve kurdela kesimiyle siftahını yaptığımız Tokat Havalimanı'nı şehrin sembolü olarak görüyoruz. Bu havalimanının yıllık 1 milyon 200 bin yolcu kapasitesi var. Yeni havalimanımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Tek ulaştırma yatırımı elbette havalimanı değil.

20 YILDA 47 MİLYAR LİRA YATIRIM

Sağlık'ta Devlet Hastanelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda yatırımın açılışını bugün yapıyoruz. Merkezde ve ilçelerimizdeki spor tesislerinin, gölet, atık su tesislerinin resmi açılışlarını bugün bu meydandan gerçekleştiriyoruz. 

Çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binalarını hizmete açıyoruz. Tokat belediyemizin hayata geçirdiği eserlerin de resmi açılışını yapıyoruz. Tüm bu eserlerin Tokat'ımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Bunlar sadece bugün açılışını yaptığımız eserler. Son 20 yılda Tokat'a yaptığımız eserleri saymaya kalksak saymakla bitiremeyiz. Bu yatırımların toplam bedeli 47 milyar lira.

Geçen hafta 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün açılışı çok şiddetli rüzgar altındaydı. Şifa bulduk. Henüz atlatamadık. Yeter ki bu açılışları yaparken şifayı kapalım. Bu şifa bizleri çok daha ileriye taşıyacaktır. 

Birileri laf üretir biz iş üretiriz. Haziran 2023'te yeni bir destan yazacağız. Ziya Paşa ne diyor, Eşek ölür kalır semeri, İnsan ölür kalır eseri. TOKİ vasıtasıyla 5 bin konut yaptık. İnşası süren 296 konutu da bu yıl tamamlıyoruz. Tokat'a 6 millet bahçesi kazandırıyoruz.

BİR NUMARA OLDUK

Şimdi dünyanın bir numaralı asma köprüsünü Çanakkale'de yaptık. Fiyatı 2.5 milyar euro. Muhalefet konuşuyor. Davet yaptık, siz de gelin dedik, beraber açalım. Bay Kemal gelmedi, yanındakiler gelmedi. Ama biz milletimizle beraber açtık. Siz de zaten Tokat'tan izlediniz. Orta açıklıkta Japonya'yı da geçtik, bir numara biz olduk.

EKONOMİDE BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYORUZ

Gençler siz TEKNOFEST gençliğisiniz. Biz de bu aziz millete layık olmaya gayret ediyoruz. Gerektiğinde vesayetçilere, gerektiğinde sokakları karıştırmaya çalışan çapulculara gerektiğinde silaha sarılan darbecilere meydan okurken önce Allah'a sonra milletimize güvendik. 

Ekonomide büyük bir mücadele yürütüyoruz. Bu sürecin de sancılarını yaşıyor. Bedellerini ödüyoruz. Bu alanı da milletimizin başarı hanesine yazacağız. Salgın dönemiyle birlikte dünyadaki dengelerin nasıl sarsıldığını gördük. 

HAYAT PAHALILIĞI SORUNUNU KISA SÜREDE AŞACAĞIZ

Türkiye nasıl salgının üstesinden geldiyse hayat pahalılığı sorununu kısa sürede aşacaktır. Çevremizde yaşanan güvenlik krizleri hepimiz için ibret vesikası. Vatandaşları enflasyona ezdirmemeye çalışıyoruz. Fiyat artışlarındaki yükün omuzlarınıza indiğini biliyoruz. Sabredersek, çalışmaya devam edersek, hedeflerimize yürürsek bizi müreffeh bir gelecek beklediğinden kimsenin şüphesi olmasın. 

SÜRECİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜK

Günü birlik sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Ekonomiden yaşanan çalkantılar tüm dünyada. Bizim diğerlerinden farkımız, biz bu süreci fırsata dönüştürdük. Asgari ücrette yaptığımız zamla en yüksek zammı yaptık. Bunun için diyorum ki 2023 çok önemli. Türkiye, 2023'ü birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkarak atlatırsa Allah'ın izniyle ekonomi dahil hiçbir alanda kimse bizi tutamaz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63