Türk Tabipler Birliği'ne provokasyon tepkisi: Ya hepsine konuşun ya da susun!

Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi Türkiye'yi yasa boğdu. Tüm Türkiye acı olayı lanetlerken, bazı siyasetçiler ve TTB provokasyona imza attı. Sosyal medyada kullanıcılar, önceki olayları hatırlatıp tepki gösterdi.

07 Temmuz 2022 Perşembe 12:45
Türk Tabipler Birliği'ne provokasyon tepkisi: Ya hepsine konuşun ya da susun!

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Kardiyoloji Uzman Doktor Ekrem Karakaya, saldırgan H.M.A tarafından vurularak hayatını kaybetti. Acı olay Türkiye'nin gündemine oturdu. Siyasetten ve sağlık kuruluşlarından tepki yağdı. 

Konya'daki hastanede saldırı: Doktoru katleden kişi de öldüKonya'daki hastanede saldırı: Doktoru katleden kişi de öldü

Türkiye'yi yasa boğan olay, ne yazık ki siyasi çıkarlara da malzeme edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı bir açıklamaya atıfta bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttu. Ardından seçimde zafer mesajı verdi. 

"BİZİM YÜREĞİMİZ YANIYOR"

Kılıçdaroğlu'nun hedef aldığı bir diğer isim olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan cevap verdi. Koca, "Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?" sözleriyle tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu'yla birlikte, muhalefete yakın medya ve isimler, hükümeti hedef aldı. Bir doktorun hayatını kaybetmesine tepki olarak başlayan söylemler, adeta seçim naralarına dönüştü. Hassas bir konunun seçim malzemesi olarak kullanılması tepki çekti. 

Türk Tabipler Birliği de saldırı haberinden sonra 'iş bırakma' kararı aldı. TTB'den yapılan açıklamada, "Dün bize 'Giderlerse gitsinler' diyenlere sesleniyoruz. Bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz" denildi.

İş bırakma kararı tartışmalara yol açtı. Öte yandan, daha önce sağlık personeli, asker ve öğretmenlere yapılan saldırılarda aynı kurumların sessiz kalışları, sosyal medyada birçok hesap tarafından hatırlatıldı. 

FETÖ firarisi Aytav'ın yayınına çıkan TTB Başkanı Fincancı hakkında suç duyurusuFETÖ firarisi Aytav'ın yayınına çıkan TTB Başkanı Fincancı hakkında suç duyurusu

Türk Tabipleri Birliği’nden skandal açıklama! Yine 'terör örgütü PKK' diyemedi!Türk Tabipleri Birliği’nden skandal açıklama! Yine 'terör örgütü PKK' diyemedi!

TTB'den bir skandal daha! Besmele’ye hakaretTTB'den bir skandal daha! Besmele’ye hakaret

Terör örgütü PKK, 2014'ün Ağustos ayında özel hastanede çalışan bir doktoru kaçırmıştı. Diyarbakır'da da yine PKK'lı teröristler, doktor Abdullah Biroğul'u aracına ateş açarak şehit etmişti. Yine hendek olaylarında teröristler, hasta taşıyan ambulansları hedef almıştı.

TTB üyesi eski HDP'li Milletvekili Behçet Yıldırım'ın PKK kamplarına ilaç sevkıyatı yaptığı ve tedavi imkanı sağladığı da ortaya çıkmıştı. 

TTB, 2015'te PYD/YPG'nin sözde üst düzey yöneticilerinden olan Asya Abdullah'a "Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü" vermişti.

TTB'nin ikircikli tavrı sadece sağlık çalışanlarıyla sınırlı değil. Savcı Mehmet Selim Kiraz, teröristler tarafından odasında şehit edildiğinde, Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz öğretmenler şehit edildiğinde TTB'den ne iş bırakma çağrısı gelmişti ne de PKK'yı hedef alan bir kınama mesajı. 

CHP'li siyasetçiler Kiraz'ı şehit eden teröristlere silah veren terörist için yas tutmuşlardı.

Sosyal medyada kullanıcılar, TTB'nin tavrına tepki gösterdi ve "Ya hepsine konuşun ya da susun!" çağrısı yaptı.

Sosyal medyada TTB'ye yönelik yapılan eleştirilerden bazıları şöyle:

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63