Türkiye-ABD arasında tarihe geçen F-35-S-400 teklifi! ABD'li yetkili bakakaldı!

Son dakika haberi: Türk-Amerikan ilişkilerinde S-400 ve F-35 krizi hala sıcaklığını korurken, Türk-ABD görüşmeleriyle ilgili tarihe geçen bir diyalog medyaya yansıdı.

11 Ekim 2021 Pazartesi 21:00
Türkiye-ABD arasında tarihe geçen F-35-S-400 teklifi! ABD'li yetkili bakakaldı!

Türkiye’nin Rusya ile 2017’de imzaladığı S-400 anlaşması ve ardından Türkiye'nin dünyanın en iyisi olarak kabul edilen hava savunma sistemi S-400'leri satın alması Türk-Amerikan ilişkilerinin en önemli gündem maddesi haline geldi.

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları devreye sokması krizi daha da derinleştirdi. ilk olarak ABD yönetimi Türkiye’yi F-35 programından çıkarma kararı aldı.



TARİHE GEÇEN GÖRÜŞME!

Türk-Amerikan ilişkilerinde S-400 ve F-35 krizi hala sıcaklığını korurken, Türk-ABD görüşmeleriyle ilgili tarihe geçen bir diyalog medyaya yansıdı.
 

Türkiye'nin sürpriz F-16 hamlesinde çarpıcı Milli Muharip Uçak detayıTürkiye'nin sürpriz F-16 hamlesinde çarpıcı Milli Muharip Uçak detayı


ŞAŞIRTAN TEKLİF

O dönem Türkiye’nin Washington Büyükelçisi olan Serdar Kılıç'ın, ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Jim Risch'e şaşırtan bir teklifte bulunduğu ortaya çıktı.

Medyadaki iddiaya göre; Kılıç'ın Senatör Jim Risch'e, ''Sayın Başkan, ben şimdi bu görüşme sonrası makamlarımı bilgilendirirken Türkiye, Patriot almaya karar verse ve anlaşma sağlansa, teslimat günü geldiğinde kongrenin hiçbir engel çıkartmayacağını garanti ediyor, diyebilir miyim?'' diyerek garanti istediği yönünde ifadeler yer aldı.



ABD'Lİ YETKİLİ NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Kılıç’ın teklifi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen ABD'li yetkilinin cevabı dikkat çekti;

"Böyle bir garanti vermemiz mümkün değil. Teslimat günü geldiğinde duruma bakmak gerekir."

ABD'li Senatör Jim Risch''in verdiği cevap, ABD'nin Türkiye'ye Patriot'u satma konusunda ne kadar gönülsüz olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.
 

NATO: S-400 konusunda Türkiye'yi ikna edemedikNATO: S-400 konusunda Türkiye'yi ikna edemedik

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63