Türkiye'deki fabrikasını kapatmıştı! Honda'dan işçilere görülmemiş jest!

Türkiye'de üretim sürecini sona erdiren Honda, Gebze'deki fabrikasını kapattı. Japon devi Honda çalışanlarına maddi anlamlada büyük bir jest yaptı.

02 Ekim 2021 Cumartesi 20:35
Türkiye'deki fabrikasını kapatmıştı! Honda'dan işçilere görülmemiş jest!

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Honda fabrikası, 24 yıllık üretim sürecinin ardından faaliyetlerine son verdi.  Honda Türkiye, 2019 yılında yaptığı açıklama ile tesisteki üretimini durduracağını duyurmuştu.
 

Türk milyarder Honda'nın Gebze'deki fabrikasını satın aldı! Yerli hibrit otomobil üretecekTürk milyarder Honda'nın Gebze'deki fabrikasını satın aldı! Yerli hibrit otomobil üretecek


İlk olarak 1997 yılında Gebze’deki fabrikasında üretime başlayan Honda Türkiye bu fabrikada Civic modelini üretiyordu. Yıllık 38 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın çalışan sayısı ise 770 kişiydi. Honda buradaki üretimini durduracağını 2019 yılında yaptığı bir açıklama ile kamuoyuna duyurmuştu. Bu açıklamada 2021 yılı itibariyle Gebze’deki fabrikada Civic üretiminin tamamen duracağını ve Japon markanın yalnızca pazarlama faaliyetleri ile Türkiye’de kalmaya devam edeceği belirtilmişti.



İŞÇİLERİ UNUTMADI! GÖRÜLMEMİŞ JEST

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda, 10 yıldan az çalışanlara tazminat artı 40 maaş, 10 yılı aşkın çalışanlarına ise 48 maaş ikramiye verdi. Honda'nın toplamda 1 milyar TL'ye yakın para ödediği öğrenildi.

Şirket ayrıca çalışanlarına birer cumhuriyet altını hediye etti.

FABRİKA HABAŞ'IN OLDU

Honda'nın fabrikasının yeni sahbi ise HABAŞ olmuştu. Japon üreticiden yapılan açıklamada, “Honda Türkiye AŞ, Gebze’deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğu'na devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi Eylül 2021’den sonra gerçekleştirilecektir. 1992 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Honda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerine pazarlama, satış ve satış sonrası operasyonları ile en kaliteli hizmeti sunmaya devam edecektir. Faaliyetlerine İstanbul’daki Genel Müdürlüğünde devam edecek olan Honda Türkiye AŞ, etkin bayi ağı ile ülkemiz için değer yaratmayı sürdürecektir” denilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63