Türkiye'den Almanya'ya Osman Kavala resti: Kimsenin haddi değil

Osman Kavala'nın ceza hüküm giymesinin ardından Almanya, Türkiye Berlin Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak skandala imza attı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu duruma tepki gösterdi.

29 Nisan 2022 Cuma 17:45
Türkiye'den Almanya'ya Osman Kavala resti: Kimsenin haddi değil

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili Berlin Büyükelçimizin Almanya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması,Türkiye'nin içişlerine açık bir müdahale girişimidir. Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye'nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir.

Almanya'dan Osman Kavala hamlesi: Tüm AB ülkelerini aynı kararı almaya çağırıyoruzAlmanya'dan Osman Kavala hamlesi: Tüm AB ülkelerini aynı kararı almaya çağırıyoruz

Kraichtal ve Backnang yangınını, Solingen Faciası, Ludwigshafen Yangını, Hanau'da ırkçı terör saldırısı ve NSU Davası gibi nice katliamın faillerinin yargılandığı davalarda Almanya'nın hukuku nasıl ayaklar altına aldığına tüm dünya şahittir. Almanya Türkiye'ye değil kendine baksın.

Türkiye tam bağımsız bir devlettir. Türk milleti adına karar veren Türk yargısı da tam bağımsızdır. Türk hakimleri;Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdan kanaatlerine göre hüküm verirler. Haddini aşan Almanya'yı kınıyorum ve uluslararası hukuka uymaya davet ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63