Türkiye'den tarihi adım! Başkan Erdoğan müjde diyerek duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan Türkiye'nin uzay atılımıyla ilgili önemli bir müjdeyi paylaştı.

25 Nisan 2022 Pazartesi 19:30
Türkiye'den tarihi adım! Başkan Erdoğan müjde diyerek duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Türkiye'yi uzay yarışında bir adım öne taşıyacak hamleyi tarih vererek açıkladı.

Başkan Erdoğan açıklamasında, ''Bir müjdemiz de ülkemizi uzay yarışında bir adım daha öteye taşıyacak yerli ve milli imkanlarla geliştirip ürettiğimiz IMC uydumuzun fırlatışıl tarihiyle ilgili. Dünyanın dört bir yanından yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayacak İMECE gözlem uydumuzun uzay yolculuğu 15 Ocak 2023'te başlayacak. Haritalamadan tarım uygulamalarına kadar pek çok alandaki veri eksikliğini tamamlayacak uydumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63