Türkiye'den Yunanistan ve Rum yönetimine: Rotasını şaşıran cevabını alır!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli bir gemiyi kullanarak kıta sahanlığımıza araştırma gemisi göndermeye çabalıyor. Akdeniz’de rotasını şaşıran cevabını alır" dedi.

16 Ekim 2021 Cumartesi 15:00
Türkiye'den Yunanistan ve Rum yönetimine: Rotasını şaşıran cevabını alır!

Son dakika haberi: Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Doğu Akdeniz'de gerilimi artırmaya yönelik adımlar atıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iki ülkeye uyarıda bulundu. Oktay, şunları söyledi: 

Kıbrıs Türk halkı yaşanan zorluklara rağmen toplumsal varlığını en güçlü şekilde korumanın yanı sıra kendi devletini kurmuş ve sahip çıkmıştır. Sahip çıkmaya da devam etmektedir. Tarih bize Rum tarafının derdinin bir ortaklık devleti kurmak olmadığını açık şekilde göstermektedir ve yine tarih görmeyi bilenler için iyi bir uyarıcıdır. 

Adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm ancak Ada'nın gerçeklerini esas alan bir yaklaşımla mümkündür. Bu anlayışla Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından Cenevre'de sunulan öneriye tam destek veriyor; uluslararası toplumu bu gerçekçi öneriyi önyargısız şekilde değerlendirmeye davet ediyoruz.

"ROTASINI ŞAŞIRAN CEVABINI ALIR"

Uluslararası toplumun vicdanında önyargıların hakikatlerin önüne geçmesi kabul edilemez. Özellikle Doğu Akdeniz'de ülkemizi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni dışlayan girişimlerle ve bu kafayla bir yere varılamaz. Bunu anlamamakta direnen Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli bir gemiyi kullanarak kıta sahanlığımıza araştırma gemisi göndermeye çabalıyor. Bir kez daha altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz'de rotasını şaşıran cevabını alır. Kiminle anlaşma yaparlarsa yapsınlar, sakın ola ki ne yaptıkları anlaşmalara ne de arkasında sığındıklarına güvenerek şımarıklık yapmaya çalışmasınlar. Bunu buradan Yunanistan'a da Kıbrıs Rum Kesimi'ne bir kez daha hatırlatıyorum. Yaparlarsa tarihte olduğu gibi bugün de gelecekte de alacakları cevabı onlar çok iyi bilirler.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63