Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi... Sözde Ermeni soykırımı kararını geri çekiyorlar

Latin Amerika ülkelerinden Paraguay, 2015 yılında kabul ettiği sözde Ermeni soykırımı kararının kaldırılması için adım atıyor.

27 Haziran 2022 Pazartesi 10:45
Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi... Sözde Ermeni soykırımı kararını geri çekiyorlar

Paraguay Dostluk Grubu Başkanı Yücel Menekşe, bu ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette Paraguay Senato Başkanı Mario Abdo Benítez ile yaptığı görüşmede konunun gündeme geldiğini söyledi.

Paraguay Parlamentosunun 2015 yılında sözde Ermeni Soykırım yasa tasarısını kabul ettiğini hatırlatan Menekşe, “Görüşmemiz sırasında ‘1915 olayları tamamen bir tehcirdir, soykırım değildir. Madem biz dostluk bağlarını güçlendirmek istiyoruz, bu bağların güçlü kılınabilmesi için senatonuzda bu konuyu tekrar gündeme getirip, kararınızı geri çekin’ dedim. Senato başkanı da ‘Söz veriyorum, bu konuyu tekrar gündeme taşıyacağım’ dedi. Paraguay’ın bu kararı geri çekmesini sağlayabilirsek, dünyaya örnek olacak” diye konuştu.

EKONOMİ ALANINDA İŞBİRLİKLERİ MASADA

Ekonomi ve tarım konusunda da önümüzdeki dönemde yapılacak işbirliklerinin masaya yatırıldığını dile getiren Yücel Menekşe, şunları aktardı:

Büyükbaş hayvan  konusunda her türlü gelişmeyi sağlamışlar. Ancak küçükbaş hayvancılık konusunda arazi ve hava şartları müsait olmasına rağmen gelişim gösterememişler. Türkiye’nin bu konuda açık olduğunu, gerekirse Paraguay’a heyet gönderip, tarım, hayvancılık, büyükbaş ve küçükbaş konusunda eğitim verebileceğimizi ifade ettim. Onlar da bundan çok memnun oldular.

Sözde Ermeni Soykırımı'nı reddettilerExtremedura'da sözde Ermeni Soykırımı reddedildi

Ermeni lobicilerinden Boris Johnson'a ilanlı çağrı: Kabul et!Ermeni lobicilerinden Boris Johnson'a ilanlı çağrı: Kabul et!

HDP'den yeni provokasyon! TBMM'ye kanun teklifi verdiHDP TBMM'ye sözde Ermeni soykırımının tanınması için kanun teklifi verdi

2015'TE KABUL ETMİŞLERDİ

Paraguay Parlamentosu Ermenilerin yoğun çabaları neticesinde 29 Ekim 2015'te, 1915 olaylarına dair iddiaları kabul etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63