Uluslararası Koalisyon, PKK/YPG'nin ayağına gitti: 'Münbiç'i Türkiye teslim edin' iddiası

ABD, İngiltere ve Fransa'nın öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon'dan yaklaşık 40 kişilik bir askeri heyet; Münbiç'te terör örgütü PKK/YPG'ye bağlı sözde Münbiç Askeri Konseyi ile görüşme gerçekleştirdi.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 22:45
Uluslararası Koalisyon, PKK/YPG'nin ayağına gitti: 'Münbiç'i Türkiye teslim edin' iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bir gece ansızın geliriz ve tepelerine bineriz" diyerek söylediği Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik yeni operasyon öncesinde çalışmalar hızlandı.

ASLKERİ HEYET MÜNBİÇ'TE TERÖRİSTLERLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği Münbiç'te bugün hareketlilik yaşandı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) iddiasına göre; ABD, İngiltere ve Fransa'nın öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon'dan yaklaşık 40 kişilik heyet, işgal altındaki Münbiç'te terör örgütü YPG/PKK'li teröristlerle görüşme gerçekleştirdi. PKK/YPG'ye bağlı sözde Münbiç Askeri Konseyi ile yapılan görüşmede, Türkiye'nin olası operasyonu ele alındı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, fotoğrafın görüşmenin yapıldığı binayı koruyan Amerikan askerlerine ait olduğunu öne sürdü.

"MÜNBİÇ'İ TÜRKİYE'YE TESLİM EDİN" TEKLİFİ

Terör örgütünün yayın organları ise; ABD delegasyonunun Fırat'ın doğusundaki YPG bölgelerini büyük bir Türk askeri operasyonundan korumak için; Münbiç şehrini Türkiye'ye teslim etmeyi teklif ettiğini iddia etti. Örgütün, askeri heyete ne cevap verdiğine dair bir bilgi paylaşılmazken; konuyla alakalı da herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63