Ve beklenen EYT detayları ve şartlarını Bakan Bilgin açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesiyle ilgili çok önemli bir açıklamada bulundu. Bilgin, "EYT’de 1999 öncesi 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz." dedi.

12 Kasım 2022 Cumartesi 02:00
Ve beklenen EYT detayları ve şartlarını Bakan Bilgin açıkladı

Son dakika haberi: Milyonlarca kişinin büyük bir heyecanla beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin üzerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

  • Düzenleme şartları herkesi kapsayacak.
  • EYT'de 1999 öncesi 5000 ve 5400 prim gün şartı değişmeyecek.
  • Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl şartı geçerli olacak.

EYT KİMLERİ KAPSAYACAK?

Bakan Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında, "EYT’de yaptığımız düzenleme şartları herkesi kapsayacak.  EYT’de 1999 öncesi 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz." dedi.

KADINLARDA 20 ERKEKLERDE 25 YIL ŞARTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme konusunda, "İki şartı kaldırmıyoruz: Prim gün sayısı ve yıl sayısı. Kadınlar için 20, erkekler için 25 şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil." dedi.

Görüşmelerin sunum kısmında EYT ile ilgili yaptığı, "Şu anda yaş şartını kaldırırsak prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var." açıklamasını anımsatan Bilgin, şöyle konuştu:

"ÇOK AÇIK SÖYLEDİM"

"EYT konusunda çok açık söyledim. Bugün 1,5 milyon civarında dediğim rakam; haziranda aldığımız veri. Bu rakam yıl sonu itibarıyla değişir. Çünkü orada neye bakıyoruz? Prim gün sayısına. Bazı milletvekillerince 'prime takılanlar' gibi bir şeyin oluşacağı söylendi. Prime takılanlar olmayacak. Neden olmayacak? Çünkü o günkü, 8 Eylül 1999 öncesi prim gün şartını değiştirmiyoruz; 5000 ve 5400.

"KÖTÜ SENARYOLARI KAFANIZDAN SİLİN"

Bu, kötü senaryoları kafanızdan silin. Öyle bir şey yok. Bugün bu arkadaşlar yıl sonu itibarıyla emekli olabilecek olanlar, bu düzenlemeyi yaptığımızda emekli olacak da geriye kalan yaklaşık 4 milyon insan ne olacak? İki şartı kaldırmıyoruz: Prim gün sayısı ve yıl sayısı. Kadınlar için 20, erkekler için 25 şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Yani yaptığımız düzenleme herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil. Zannedersem bu açıklamalarım yeterli olmuştur."

Bakan Vedat Bilgin

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63