WSJ'den Türk savunma sanayi analizi: Türkiye, küresel bir oyuncu haline geldi

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayinde attığı adımlar, dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Türkiye'yi "küresel bir oyuncu haline gelen, silah üreten bir güç merkezi" olarak tanımladı.

22 Temmuz 2022 Cuma 15:15
WSJ'den Türk savunma sanayi analizi: Türkiye, küresel bir oyuncu haline geldi

ABD'nin en saygın gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarını kaleme aldı.

Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da savaşın seyrini değiştiren ve Azerbaycan'ın 2020'de Ermenistan güçlerini yenilgiye uğratılmasında önemli rol oynayan SİHA'lar sık sık dünya gündemini meşgul ediyor. WSJ, bu kez SİHA üzerinden Türkiye'nin ürettiği insansız deniz araçları ve katil robotları gündeme getirdi.

Batı’da 'Bayraktar TB2' alımı için başlatılan bağış kampanyaları yayılıyorBatı’da "Bayraktar TB2" alımı için başlatılan bağış kampanyaları yayılıyor

"TÜRKİYE SİLAH ÜRETEN BİR GÜÇ MERKEZİ OLDU"

"Drone'lar, insansız deniz araçları ve katil robotlar, Türkiye'yi silah sanayii için güç merkezi yaptı" başlığıyla yayınlanan haberde, Türkiye'nin Türkiye'nin yalnızca 20 yıl içerisinde silah üretiminde küresel bir oyuncu haline geldiği aktarıldı. WSJ, "Türkiye'nin silah üreten bir güç merkezi olma projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için meyvelerini vermeye başladı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN DİĞERLERİNE OLAN BAĞIMLILIĞI AZALDI"

"Türkiye'nin ürettiği insansız hava araçları, Ukrayna'nın Rus işgaline karşı savaşında güç dengesini değiştirmeye yardımcı oldu ve dünyadaki çatışmaları dönüştürüyor" ifadelerinin kullanıldığı haberde, Erdoğan hükümetinin ABD'ye ve diğer yabancı askeri tedarikçilere olan bağımlılığı azalttığı vurgulandı. Silah anlaşmalarının artık ilişkiler kurmak ve küresel hedefleri ilerletmek için kullanıldığının altını çizen WSJ haberinde, Türkiye'nin TSK'nin ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'ini karşıladığı ve bu oranın 2000'lerin başında sadece yüzde 30 olduğu ifade edildi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'le röportaj yapan Wall Street Journal, Demir'in "Yüzde yüz bağımsız olmaya çalışmanın mümkün ve mantıklı bir şey olmadığını biliyoruz. Buradaki anahtar, ne zaman olursa olsun ulusal çıkarlarımızı korumamız gerektiğidir" ifadelerini sayfalarına taşıdı.

Türk SİHA'ları yine manşetleri süsledi! İngilizler Bayraktar'ın sözleriyle servis ettiTürk SİHA'ları yine manşetleri süsledi! İngilizler Bayraktar'ın sözleriyle servis etti

SİLAH İHRACATINDA 36'INCI SIRADAN 12'İNCİ SIRAYA YÜKSELDİK

Haberde, insansız kara araçları üreten Ankara merkezli Elektroland Savunma'nın satış direktörü Mustafa Orakçı'nın sözlerine de yer verildi. Orakçı, "Bayraktar'ın başarısı bizim için büyük bir reklam oldu" diye konuştu. WSJ, Elektroland'in deposunda, yeni sahipleri olan Bangladeş hükümetine gönderilmeyi bekleyen 10 aracın sıra sıra dizildiğini de vurguladı. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'ne göre Türkiye, 2017 ile 2021 yılları arasında silah ihracatında İsrail ve İsviçre'nin arkasında, Ukrayna ve İsveç'in önünde olmak üzere 12'nci sırada yer alıyor. 2001 yılında 36'ncı sırada yer alan Türkiye'nin en büyük alıcılarının Türkmenistan, Umman ve Katar olduğu ifade edildi.

"TB2, RUS HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNDEN KAÇMA KONUSUNDA USTA KALIYOR"

Jared Malsin tarafından kaleme alınan makalede, Bayraktar TB2'nin hava şartları izin verdiği sürece 185 mil kadar uzaktan pilot tarafından çalıştırılarak 24 saat havada kalabildiği ifade edildi. TB2'lerden övgüyle bahseden haberde şu ifadelere yer verildi.

"İHA'ların uzun menzilli kameraları ve radardan kaçınma yetenekleri, onları Rus yapımı hava savunmalarından kaçma konusunda usta kılıyor"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63