Yeşil Vatan için seferber oldular... Helikopter pilotunun tam isabet sevinci!

Marmaris'te devletin bütün imkanlarını kullandığı yangın söndürme çalışmaları 2. gününde devam ediyor. İşte Yeşil Vatan için verilen mücadelede seferber olan neferlerin görüntüleri.

23 Haziran 2022 Perşembe 13:00
Yeşil Vatan için seferber oldular... Helikopter pilotunun tam isabet sevinci!

Marmaris'teki yangına 8 dakika içerisinde ilk müdahalenin gerçekleşmesinin ardından İletişim Başkanlığı, Tarım Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve AFAD'ın yer aldığı kriz masası oluşturuldu. 

Yangının ikinci gününde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 20 OGM helikopteri olmak üzere 27 helikopter ve 14 uçak söndürme çalışmalarına yeniden katıldı.

JANDARMA'DAN TAM İSABET

Orman Kahramanlarından AFAD'a, Jandarma'dan Sahil Güvenliğe kadar herkes seferber durumda.

Söndürme çalışmalarına katılan Jandarma helikopter pilotunun hedefi tutturma sevinci kameraya yansıdı.

İLK KEZ BİR KEREDE 7-10 TON SU ATAN TSK HELİKOPTERLERİ DE SAHADA

Yangınla mücadelede ilk kez bir kerede 7-10 ton su atan TSK helikopterlerinin göreve başladı.

MSB'den yapılan açıklamada "Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ile Marmaris’te devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek sağlanmakta olup 1 adet S-70, 1 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopterlerimiz de yangına havadan müdahale etmektedir." ifade edildi.

"GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER BUGÜN YA DA YARIN GÖREVE BAŞLIYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gelip burada siyaset yapmayın, Akşener kürsüye çıkıp siyaset yapıyor. Burada bir tane kaplumbağa kurtardım diye sevineceğinize. Gece görüşlü helikopterle ilgili çok riskli iştir, tüm dünya bilir. Allah korusun gece görüşlü helikopterle ilgili çok iyi hesap edilmesi lazım ki başka bir faciayla karşı karşıya kalmayalım. Gece görüşlü helikopterlerin göreve başlaması için temmuzdan daha geriye çektik, daha kısa zamanda başlayacak. Devlete iftira atmak doğru değildir. Gece görüşlü helikopterler bugün ya da yarın gece göreve başlıyor. " ifadelerini de kullandı.

YELKEN GÖNÜLLÜLERİ

Alevlere 1012 OGM personeli olmak üzere toplam 2604 personel, 253 arazöz ve 26 su tankeri olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 598 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 53 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait olmak üzere 20 TOMA ile müdahale ediliyor.

Yangına dün akşamdan beri durmadan, özverili bir şekilde müdahale eden orman işçileri, fırsat buldukça dinleniyor.

Yaptıkları çalışmaların ardından yorgun düşen ekipler dönüşümlü olarak buldukları alanlarda dinlenerek görevlerine geri dönüyorlar.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63