YKS 2022 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! osym.gov.tr TYT, AYT ve YDT sınav soru ve cevapları

Türkiye'de, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde ve ÖSYM'ye bağlı yurt dışındaki birimlerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşanıyor. Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi ile başlayan maraton, Pazar günü Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ile devam etti. Peki, YKS 2022 soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı? İşte, osym.gov.tr sitesinde yayınlanan kitapçıkların PDF versiyonu...

19 Haziran 2022 Pazar 20:00
YKS 2022 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! osym.gov.tr TYT, AYT ve YDT sınav soru ve cevapları

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci, bu hayallerini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarının tamamlanmasıyla beraber bu kez gözler soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına çevrildi. Önceki yıllarda üç oturumdaki testlerin kitapçıkları ve cevap anahtarları osym.gov.tr sitesi üzerinden yayınlanmıştı. Benzer bir durum bu yıl da yaşanacak. İşte, TYT; AYT ve YDT 2022 sınavlarının soru kitapçıkları ve cevapları...

TYT SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

AYT SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (ALMANCA)

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (ARAPÇA)

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (FRANSIZCA)

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (İNGİLİZCE)

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (RUSÇA)

YKS 2022 SORU KİTAPÇIKLARI YAYINLANDI MI?

Yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği YKS 2022 soru kitapçıkları ve cevap anahtarları osym.gov.tr sistemi üzerinden yayınlandı. Adaylar, yukarıdaki linklere tıklayarak PDF formatı halinde sınav kitapçıklarına erişebilir.

ÖSYM logosu

Önceki senelerdeki duruma benzer şekilde bu yıl da üç test tamamlanır tamamlanmaz kitapçıklar panel üzerinden erişime açıldı. Bu sayede adaylar doğru ve yanlış cevaplarını bulup ham puanına ulaşabilir.

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE SINAVINDA TER DÖKTÜ

Geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 24,36 oranında başvuran kişi sayısının arttığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 5'incisi (YKS 2022) Cumartesi günü itibariyle başladı. 18 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te milyonlarca öğrenci sınav maratonunun ilk etabı olarak da bilinen Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile yola koyuldu. TYT'nin ham puana yüzde 40 etki etmesine karşın, puan hesabında zorunlu tutulduğu biliniyor. Bu sebeple öğrenciler AYT ve YDT'dekine benzer bir önemi TYT'de de gösterdi.

120 soruluk testin tamamlanmasından sonra bu kez 19 Haziran Pazar günü saat 10.15'te Alan Yeterlilik Testi heyecanı başladı. Üç saatlik (180 dakika) sınavda öğrenciler en iyi sonucu elde edebilmek için bilgi birikimlerini sorular üzerinde yansıtmaya çalıştı. Üniversite seçiminde SÖZEL, SAYISAL ve TÜRKÇE MATEMATİK (TM) dağılımının esas alındığı bu sınavda 160 soru soruldu.

Pazar gününün devam eden bölümünde de Yabancı Dil Testi sınavı vardı. Eğitim-Öğretim hayatını Üniversitelerin dil fakültelerinde sürdürmek isteyen adaylar, 80 soruluk testi 120 dakika içerisinde çözmeye çalıştı. Yabancı Dil Testleri geçmiş yıllarda da olduğu üzere İngilizce, Arapça; Rusça, Fransızca ve Almanca dilleri üzerinden yapıldı. 

YKS 2022 YORUMLARI

Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başlayan YKS 2022 maratonu, Twitter; Facebook ve Instagram gibi yaygın olarak kullanılan sosyal medya uygulamalarında gündeme oturdu. Adaylar her üç sınavdan sonra diğer adayların sınav yorumlarını görebilmek için ve kendi deneyimlerini paylaşabilmek için bu uygulamalara yöneldi. Bu yıl Temel Yeterlilik Testinde Türkçe soruların uzunluğuna dikkat çekilirken, Matematikteki soruların görece daha kolay olduğu dile getirildi. Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi yorumları da Pazar gününün devam eden bölümünde paylaşıldı. YKS 2021'deki yorumlar ise şu şekildeydi:

Elvan Doğan: Sınav güzel geçti. Bence her sorunun iki cevabı vardı. Hepsi birbirine çok yakındı o anlamda biraz zorlandım. Türkçe iyi geçti beklediğimden kolay geldi sorular. Sayısal sorular biraz karışıktı ama Fen daha iyiydi. Yarını bekleyeceğiz.

Taner Büyüközer: Sınav fena geçmedi ama sorular zordu. Yaptık bir şeyler. Türkçe de paragraf soruları uzundu. Okumak zaman aldı. Zaten en sona bırakmışım. Fen ve matematik iyi geçti.

YKS AYT 2021 soru kitapçığı

Yasin Güler: Sorular kolaydı. Çalışında yapabiliyorsunuz. Sorular bana uzun geldi. Okuyana kadar zaman kaybettim. Pek mutlu olduğum söylenemez.

Aslıhan Arslan: Türkçe soruları çoğunlukla paragraftı, dilbilgisi ağırlıklı sorarlarsa yapamam diye korkmuştum ama bana göre kolaydı. Matematik'te çok fazla problem vardı. Din Kültürü sorularını Felsefe'den ayırt edemedim, yorum gücü istiyordu. Bence kitap okumayı seven öğrencilerin başarılı olacağı bir sınavdı.

YKS 2022 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? TERCİH DÖNEMİ...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, YKS 2022 sonuçları bu yıl 20 Temmuz Çarşamba günü internet üzerinden yayınlanacak. Adaylar, ÖSYM AİS'e şifreleri ile girerek TYT, AYT ve YDT sonuçlarını, doğru ve yanlış sayılarını ve ham puanlarını öğrenebilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63