Yunan Bakan Dendias'tan diplomatik küstahlık! Libya'da çok sert açıklama

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, kendisini karşılamaya gelen Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş'a aldırış etmeden ve görüşme gerçekleştirmeden, Hafter'in sözde başkenti Bingazi'ye geçti.

17 Kasım 2022 Perşembe 12:15
Yunan Bakan Dendias'tan diplomatik küstahlık!  Libya'da çok sert açıklama

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Libya ziyareti sırasında ilginç bir olay yaşandı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nda yer alan programa göre Dendias, Libya ziyareti kapsamında önce başkent Trablus'a ardından da Hafter'in sözde başkenti Bingazi'ye gidecekti.

DİPLOMATİK KÜSTAHLIK

Programa göre Dendias, Trablus'ta Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi'yle görüşecekti. Yunan Bakanı karşılamaya ise, Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş gelmişti. Bunu gören Dendias, uçaktan inmeyerek pilota yeniden havalanması talimatı verdi. Ardından Bingazi'ye geçti.

Konuyla alakalı açıklama yapan Libya Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Trablus'a geldi ancak uçaktan inmeyi reddetti. Kısa bir süre sonra ayrılmaya karar verdi. Dışişleri Bakanı Necla Manguş, onu karşılamayı bekliyordu. Bunu kınıyoruz ve karşılık vereceğiz" denildi.

LİBYA İLE TÜRKİYE ARASINDA YENİ ANLAŞMA

Geçtiğimiz aylarda, Trablus'ta Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma sonrası Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşı Necla Manguş'la kameraların karşısına geçerek, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandığını açıklamıştı.

Bu açıklamadan sonra Yunanistan, her seferinde Libya ve Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yapmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63