Yunan'dan sonra şimdi Rumlar, Türkiye'yi kışkırtıp Almanya'ya sığındılar!

AB'den sonra kendisinin de doğal gaz krizi yaşayacağını bilen Güney Kıbrıs Rum kesimi, Türkiye ile yaşanan doğal gaz anlaşmazlığının çözülmesi için Almanya'dan yardım istedi.

12 Eylül 2022 Pazartesi 07:15
Yunan'dan sonra şimdi Rumlar, Türkiye'yi kışkırtıp Almanya'ya sığındılar!

Yunanistan'ın Türkiye ile yaşadığı her meseleden sonra uluslararası alanda yardım çağrısı ve şikayete koşmasının ardınan benzer bir hamle bu defa Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden geldi. AB'den sonra kendisinin de doğal gaz krizi yaşayacağını bilen Rus kesimi, Türkiye ile yaşana doğal gaz anlaşmazlığının çözülmesi için Almanya'dan yardım istedi.

Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'ya tepki gösteren Avrupa ülkeleri, kara kışa hazırlanıyor. Rusya'nın vanaları kapatması üzerine doğal gaz krizi yaşayan ülkelerde bir dizi önemli alınmaya başladı.

Gaz krizine Avrupa Birliği (AB) üyelerinden sonra Güney Kıbrıs Rum Yönetimi de dahil oldu. Yunanistan'ın Türkiye meselelerini her fırsatta çözmek için AB ya da ABD'ye koşmasının ardından aynı eylemi bu defa da Rum yönetimi gerçekleştirdi.

Tükiye ile yaşanan doğal gaz anlaşmazlığını bir Alman gazetesine taşıyan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Meclis Başkanı Anna Demetriou, Almanya'dan yardım istedi.

Almanya'nın Türkiye ile ilişkilerinin iyi olduğunu ifade eden Demetriou, Almanya'nın bu durumu kullanarak Türkiye'yi iş birliğine davet etme zorunluluğu olduğunu dile getirdi.

ALMANYA, TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPARSA...

2027 yılından itibaren Güney Kıbrıs Rum Yönetimini'nin Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatı yapması bekleniyor. Demetriou, Alman hükümetinin Türkiye ile iş birliği yapması halinde Almanya'ya çok daha çabuk gaz göndereceklerini dile getirdi.

Almanya'nın yardım ve desteği ile tarihin 2027'nin de önüne çekilebileceğini ifade eden Demetriou, Türkiye ile egemenlik sahaları çatışmalarının bu süreçte duruma engel olduğunu da ifade etti.

Türkiye ile Rum yönetimi arasında, Akdeniz'in doğusunda bulunan doğal gaz yatakları üzerindeki hakimiyet meselesi ile ilgili yıllardan beri görüş ayrılığı yaşanıyor.

Yunanistan da Türkiye ile ilgili meselelerinde sıklıkla uluslararası alanda şikayet ve yardıma başvuruyor. Son olarak Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimden bahseden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten müttefik yarışı geldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63