Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye açıklaması: Erdoğan’la hemfikiriz!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, olası bir göç dalgasına karşı Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu belirterek yeni bir mülteci akınına karşı Erdoğan'la yaptığı görüşmeden bahsetti.

18 Eylül 2021 Cumartesi 16:08
Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye açıklaması: Erdoğan’la hemfikiriz!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, olası göç dalgasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Miçotakis, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Avrupa’ya yönelik yeni bir göç akımına mücadelede önemli bir ortak olduğunu ve desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Miçotakis, Avrupa’yı göçmen sorununa yönelik ‘ortak bir politika’ oluşturmamakla eleştirdi. "Suriye’deki ve başka yerlerdeki çatışmalardan kaçan bir milyondan fazla mülteci, 2015’te ve 2016’nın başlarında Yunanistan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçti" diyen Miçotakis, "Yunanistan’ın o zamanki solcu Syriza yönetimi buna sadece ‘el sallamakla’ yetindi.” dedi.

2015’İN TEKRARI YAŞANMAYACAK

Kontrolsüz göçe karşı belirgin şekilde sert bir duruş sergileyen bir yönetim anlayışına sahip olduklarını belirten Miçotakis, 2015’in tekrarını yaşamayacaklarını ‘Bu durum artık olasılık dışı ve bunu önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız’ sözleriyle dile getirdi.

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinin ardından yaşanan insani kriz, yeni bir mülteci krizi ihtimalini körükledi. Miçotakis, AB’nin kitlesel bir akınla nasıl başa çıkılacağına dair tutarlı bir tutarlı bir politikasının olmadığını söyledi. Yunanistan Başbakanı, “Sığınma konusunda ortak kurallara ihtiyacımız var. İltica alışverişi yapılması, göçmenlerin bir ülkeden diğerine taşınması mantıklı değil. Adil bir düzen yaratılmalı. Avrupa’nın daha fazlasını yapması gerekiyor” dedi.

Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Afganistan konusunu ele aldıklarını belirtti. Miçotakis, “Erdoğan’la çok açık konuştuk. Potansiyel mülteci ve sığınmacıların mümkün olduğu kadar ülkelerine yakın bir yerde tutmanın önemli olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: REUTERS

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63