Yunanistan kendisiyle dalga geçti: Türklere alay konusu olduk

Türkiye'nin milli değerlerini taklit ederek kendilerininmiş gibi tanıtmaya kalkan Yunanistan, bu kez Türk İHA'larını kopyalamaya kalkışınca alay konusu haline geldi. Yunan medyası 'Türklere rezil olduk' başlığıyla haberi duyurdu.

02 Aralık 2022 Cuma 11:45
Yunanistan kendisiyle dalga geçti: Türklere alay konusu olduk

Türkiye savunma sanayii alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında adını yazdırmaya devam ederken, bu durum Yunanistan'da korku, endişe, kıskançlık ve kopyacılığa neden oldu. Yunanistan, Türkiye'nin ürettiği insansız hava aracı Alpkuş'un birebir kopyasını 'Talos' adıyla paylaşınca alay konusu haline geldi.

Ankara'da toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) alınan kararlar, dakikalar içinde Yunanistan internet siteleri tarafından ilk sayfalara taşındı, televizyonlar İstanbul'dan canlı yayın bağlantıları yaptı.

CNN Yunanistan, 'Türkiye bir kez daha meydan okuyor: Yunanistan Ege Denizi'ndeki adaları silahlandırmayı acil şekilde bırakmalı' derken, Kathimerini gazetesi, haberi 'Türkiye'den yeni gözdağı: Yunanistan adaları derhal silahsızlandırmalı' başlığıyla sundu. Gazete, Ankara'nın batı komşusunu uluslararası hukuk ve uluslararası antlaşmaları ihlal etmekle suçladığını belirtiyor.

Ethnos gazetesi, 'Türk Milli Güvenlik Kurulu'ndan yeni meydan okuma: Yunanistan Ege adalarına silah yığmayı durdurmalı' başlığını seçti. "Türkiye'nin provokasyonları bitmiyor" ifadesini kullanan Ethnos, MGK'daki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vurgusunu da öne çıkardı.

Ta Nea gazetesi, Yunanistan ve Kıbrıs başlıklarının bir kez daha Milli Güvenlik Kurulu bildirisine girdiğini, söz konusu iki başlıktan vazgeçilemediğini savundu.

Skai televizyonunun internet sitesinin manşeti, 'Yeni Türk aşırı uçları-Yunan adalarının silahsızlandırılmasını konuşmaya devam ediyorlar' oldu. Televizyon, MGK kararlarını ise 'Türkler Ege Denizi adalarının derhal silahsızlandırılması çağrısını yapıyor' başlığıyla sundu.

ABDÜLHAMİD HAN TÜRK SULARINDA!

'Abdülhamid Han Doğu Akdeniz'e açılıyor' başlığını tercih eden Kathimerini, Türk araştırma gemisinin Kıbrıs adasının kuzeydoğusuna doğru ilerlediğini yazdı. Gazete, 2 Aralık ve 23 Ocak tarihlerini kapsayan NAVTEX ilanını haberleştirdi.

 

Ta Nea gazetesi, 'Şu anda-Abdülhamid Han Türk sularında' manşetini attı, yayımlanan NAVTEX'e göre araştırma gemisinin 'güvenli sular'da seyrettiğini kaydetti.

Ethnos gazetesi ise, 'Ankara Abdülhamid Han'ı Doğu Akdeniz'e indiriyor' başlığını kullandı, Türkiye'nin araştırma gemisini Kıbrıs'ın kuzeydoğusuna göndermekle 'provokasyon'a giriştiğini ileri sürdü.

BAKLAVA, DÖNER VE CACIKTAN SONRA...

Ethnos'ta ayrıca, Türkiye muhabiri Maria Zacharaki'nin 'Türk medyası: Baklava, döner ve cacıktan sonra Yunanlar Türk drone'larını kopyalıyor' başlıklı haberi yayımlandı. Habere göre, Yunan basınında yer alan görseller Türkiye'nin ürettiği insansız hava aracı Alpkuş'un Talos adıyla yeniden üretildiğini ortaya koyuyor.

'OYUNCAK GİBİ, NEREDEN ALMIŞLAR?'

İlk sayfasında 'Türkler ilk Yunan drone'u Talos'la alay ediyor: Oyuncak gibi, nereden almışlar' başlığını atan To Vima gazetesi ise, test uçuşu videosu yayımlanan ilk Yunan insansız hava aracının Türkiye'de ironik ve alaycı yorumlarla karşılandığını bildiriyor. Habere göre, Türk basını Talos adı verilen insansız hava aracının test uçuşunu 'Daha çok bir oyuna benziyor' yorumuyla yeniden yayımladı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63