Yunanistan'ın NATO'ya gönderdiği Türkiye mektubu ortaya çıktı: İkinci Ukrayna yaşanabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası Türkiye'yi NATO, BM ve AB'ye şikayet eden Yunanistan'ın, bu üç kuruma gönderdiği mektubun detayları ortaya çıktı. Atina mektupta; geç kalınırsa ikinci bir Ukrayna'nın yaşanacağını ima ediyor.

08 Eylül 2022 Perşembe 10:45
Yunanistan'ın NATO'ya gönderdiği Türkiye mektubu ortaya çıktı: İkinci Ukrayna yaşanabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.

Yunanistan'ın Türk jetlerine kilit atarak taciz etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetimini, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı. Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!

Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerine Yunanistan'dan cevapErdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan'dan cevap

KARŞILIKLI MEKTUPLAR

Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Atina cephesinden peş peşe açıklamalar gelirken, Yunanistan NATO, BM ve AB'ye mektup yazarak Türkiye'yi şikayet etti. Aynı şekilde Ankara da NATO, BM ve AB'ye mektup göndererek, Yunanistan'ın düşmanca tutumlarını anlattı.

Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet ettiErdoğan'ın sözleri sonrası Yunanistan, Türkiye'yi BM, NATO ve AB'ye şikayet etti

Türkiye harekete geçti! Yunanistan'a karşı kritik hamle!Türkiye'den NATO, BM ve AB'ye Yunanistan mektubu

ATİNA'NIN GÖNDERİĞİ MEKTUBUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Amerikan haber ajansı Associated Press (AP) tarafından görülen mektupta Yunanistan, "Türkiye'nin Atina'ya yönelik kışkırtıcı söylemine son vermezse, Avrupa'nın başka bir Ukrayna'yla karşı karşıya kalacağını" ima ediyor.

Rusya'nın Ukrayna işgaline gönderme yapılan ve Türkiye'nin tutumunun 3 kurum tarafından da kınanması istenen mektupta, "Bunu zamanında yapmamak (kınama kastediliyor) ve meselenin ciddiyetini küçümsemek, kıtamızın başka bir bölümünde şu anda ortaya çıkana benzer bir duruma tekrar tanık olma riskini barındırıyor. Bu, hiçbirimizin gerçekten görmek istemeyeceği bir şey" denildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias tarafından kaleme alınan mektupta, "Türkiye'nin tutumu, NATO'nun birliği için istikrarsızlaştırıcı bir faktördür. Bir kriz anında İttifak'ın güney kanadını zayıflatır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63