Yunanistan'ın yeni derdi: Türkiye'de 17 tane fabrika var bizde hiç yok

Yunanistan'da otomobil fabrikasının olmamasını eleştiren Yunan basını, Türkiye'nin 17 fabrikayla ticari araçlarda lider olduğunu yazdı.

24 Eylül 2021 Cuma 09:46
Yunanistan'ın yeni derdi: Türkiye'de 17 tane fabrika var bizde hiç yok

Yunanistan'da Avrupa'daki otomobil fabrika sayıları gündeme taşındı. Ülke basınında "Avrupa'da 290 fabrika var, Yunanistan'da yok" başlığı atıldı.

"AVRUPA'DA 290 FABRİKA VAR, YUNANİSTAN'DA YOK"

Fabrika sayılarına ilişkin bilgileri Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin (ACEA) verilerine dayandıran Yunan basını "Avrupa'da son yıllarda arabalara olan talep sürekli artıyor ve bu nedenle şirketler giderek daha fazla fabrika açıyor. ACEA'nın verileri bazı ülkelerin daha fazla yatırım çektiğini açıkça gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Haberde, "Şu anda Avrupa'da 290 otomobil fabrikası varken Yunanistan'da yok. Rakamlara daha detaylı baktığımızda, 290 fabrikanın 185'i Avrupa Birliği'nin 17 ülkesinde bulunduğunu görüyoruz" denildi.

TÜRKİYE 17 FABRİKAYA SAHİP VE TİCARİ ARAÇLARDA LİDER

Listenin ilk sırasında 41 fabrikayla Almanya'nın olduğuna dikkat çekildi;

"Onu Fransa (30), İtalya (22) ve Polonya (16) izliyor. AB dışında 34 fabrikayla Rusya, onu Birleşik Krallık (30) izlemektedir. AB dışında üçüncü sırada Türkiye, 17 fabrikaya sahip. Komşu aslında tüm kategorilerdeki ticari araçlarda lider"

Haberde ayrıca tüm Avrupa otomobil fabrikalarının bir listesi yer aldı.

KAYNAK: STAR.COM.TR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63