Zincir marketlerde fiyat oyunu! Vatandaş ifşa etti

Vatandaşlar son bir ayda akaryakıt, dolar kuru ve çalışan ücretlerinde fiyat artışı gerçekleşmemişken, market raflarında birçok ürünün fiyatında yüzde 30’a varan artışlar yaşanmasını internet ortamında ifşa etmeye başladı.

18 Kasım 2022 Cuma 07:00
Zincir marketlerde fiyat oyunu! Vatandaş ifşa etti

Son bir ayda temel gıda maddeleri başta olmak üzere; et-süt, temizlik ürünü, kişisel bakım ürünleri ve içecek fiyatlarına yüzde 20 ile 30 arasında zam geldi. Vatandaşlar gelen zamları internet ortamında ifşa etmeye başladı.

ZİNCİR MARKETLERDE FİYAT OYUNU!

Özellikle zincir marketlerdeki fiyat değişiklikleri dikkat çekti. Zamlara gerekçe olarak işletme maliyet artışının yanı sıra döviz kurunu gerekçe gösteren marketler, son bir ayda bu kalemlerde bir değişiklik olmamasına rağmen etiketlerini yukarı yönlü revize etmeye devam etti. 

GİDERLERDE DEĞİŞİM YOK

Geçen ay bugün dolar kuru 18,60 TL iken, bugün aynı seyrini sürdürmeye devam etti. Aynı şekilde değişmezlik akaryakıt fiyatlarında da görüldü. 17 Ekim tarihinde mazotun litresi 27 lira iken, bugün 25 liraya geriledi. Benzinin litresi ise 17 Ekim’de 20,65 lirayken, bugün 21 lira ile aynı seviyede kalmaya devam etti. Öte yandan işçilik giderlerinde de bir değişim yaşanmadı. Yılbaşından bu yana asgari ücrete iki kere zam yapıldı. Son zam ise temmuz ayında gerçekleşti. Tüm bu ekonomik verilere rağmen marketlerin fiyatlarda artışa gitmesi tepkilere sebep oluyor.

"MARKETLERIN YAPTIĞI TEK ŞEY CEPLERINI DOLDURMAK" BİR YILDA KÂR REKORU KIRDILAR! 

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, enflasyonu en fazla artıran kriterlerin gıda fiyatları olduğunu belirterek “Marketlerin yaptığı tek şey ceplerini doldurmak. Bu şirketlerin iyi niyetli olduğunu düşünmüyoruz. Fırsatı buldukları anda fiyat artırıyorlar. Kendi ideallerine ulaşmak adına belli bir plan ve program çerçevesinde ilerliyorlar. Son bir ayda hangi gider kalemine zam geldi de fiyatları bu kadar yukarı atıyorsun? Adalet mi bu? Köylünün, çiftçinin hakkını yiyorsun. Vatandaşın cebine göz dikiyorsun. Hiçbir gerekçe olmadan yaptığın zamların mantığı yok. ‘Nasıl olsa bizden almak zorundalar’ zihniyeti ile kasalarını dolduruyorlar. Soruyorum hangisinin bilançolarında zarar var. Hepsi halka açık şirketler, son bir yılda rekor kâr açıkladılar. Bu düzen böyle gitmez” dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63