Erdoğan'dan Taliban'a son dakika çağrısı! 'Buradan kendilerine sesleniyoruz'

Genel

Son Dakika Haberi: KKTC ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulunup Taliban'a çağrı yaptı.

Son Dakika Haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Taliban'dan Türkiye'ye 8 maddelik tepki

Taliban'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya değinen Erdoğan, Taliban yetkililerine çağrı yaparak şu ifadeleri kullandı:

"- Taliban'ın yaptığı açıklamalarda "Türkiye'yi istemiyoruz" gibi bir ifadeleri yok. Bazı açıklamalarında güya bize yönelik bazı yaklaşım türleri var. Türkiye'deki yönetimin ne konumda olduğunu Taliban gayet iyi biliyor.

- Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var. Planlarımızın da gereğini yerine getiriyoruz. Gerek Dışişleri, gerekse şahsım olarak adımları atıp inşallah Taliban'la ne gibi görüşmeler yapacağız, nereye ulaşacağız bunun gayreti içindeyiz.

- Taliban'ın Afganistan'daki yaklaşımı bir Müslümanın diğer Müslümana yaklaşımı değildir.

- Taliban'ın işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye'den Taliban'a sesleniyoruz. Bu işgal hareketini bırakması lazım. Bir an önce Afganistan'ın temelinde barışın egemen olduğunun dünyaya göstermesi lazım."-

KAYNAK: HABER7
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.