ABD devi Türkiye'yi seçti! İnanılmaz yatırım

Fikret Yiğit
Fikret Yiğit
05 Ekim 2023 Perşembe 00:46
ABD devi Türkiye'yi seçti! İnanılmaz yatırım

Biden Ankara'ya karşı her türlü hamleyi yapsa da ABD devi Türkiye'yi seçti! İnanılmaz yatırım

Amazon'un İstanbul Tuzla'da hayata geçirdiği Türkiye'deki ilk lojistik merkezinin resmi açılış töreni üst düzey katılımla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çoştu, Amazon gibi küresel oyuncuların Türkiye'de faaliyetlerini, ülke ekonomisine sundukları çok boyutlu katkıları nedeniyle önemli gördüklerini söyledi.

Çoştu, "Amazon KOBİ'lerimizin dijitalleşmesi ve ihracatında önemli bir kaldıraç oluşturdu. Global operasyonlarındaki bilgi ve tecrübeyi ekosistemimize kazandırıyor. Dahası, yaptığı entegre yatırımlar ile ülkemizin lojistik kapasitesine önemli katkıda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

5,2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık

Amazon Avrupa ve Kuzey Amerika Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego da faaliyet gösterdikleri ülkelerde yıllardır yerel kalkınmaya katkıda bulunarak birçok istihdam olanağı ve ekonomik fırsat oluşturduklarını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Mutlulukla dile getirmek istiyorum ki Türkiye de bu ülkelerden bir tanesi. Türkiye'de faaliyete başladığımız 2018'den bu yana 5,2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık ve halihazırda 1000'den fazla kişi istihdam ediyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde pozitif bir rol oynamayı amaçlayan global bir şirketiz ve bu hedefle küresel ölçeğimizi ve inovasyon yeteneğimizi çalışanlarımızın bir parçası olduğu toplulukları güçlendirmek için kullanmaya gayret gösteriyoruz. Bu bağlamda Türkiye'de de LÖSEV'e (Lösemili Çocuklar Vakfı) destek olmanın ve Lösante Hastanesi'nde tedavi gören cesur küçük bireylerin ilaç masraflarına destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Son Güncelleme: 05.10.2023 00:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63