Filipin Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından yapılan açıklamada, kül bulutunun kuzeydoğu yönüne doğru sürüklendiği ve bölgedeki bazı yerleşimlerde kül yağışı görülebileceği belirtildi. Ancak, şu aşamada tahliye gerekliliği bulunmadığı bildirildi.

Son dakika... Alman Başbakan Merz Türkiye'ye geliyor!
Son dakika... Alman Başbakan Merz Türkiye'ye geliyor!
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, yanardağ çevresinde yaşayan halk arasında artan tedirginliğe rağmen “2. seviye alarm” durumunun sürdüğünü ve durumun yakından izlendiğini ifade etti. Bu seviye, yanardağın “ılımlı bir aktivite” gösterdiği ve daha büyük patlamaların olasılığının göz ardı edilemeyeceği anlamına geliyor.

Filipinler, Pasifik Okyanusu’nun “Ateş Kuşağı” olarak bilinen, volkanik ve sismik hareketlerin yoğun yaşandığı fay hattı üzerinde bulunuyor. Ülkede 20’den fazla aktif yanardağ bulunurken, Kanlaon Yanardağı da en tehlikeli volkanlar arasında sayılıyor.

Kaynaklar: Reuters, CNN Philippines, Manila Bulletin, Phivolcs
Florya Gazetesi Haber Merkezi

Kaynak: RSS