2. Ordu'ya bağlı komando tugayları da deprem bölgesine gidiyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin deprem bölgesine sevki sürüyor. 2. Ordu Komutanlığına bağlı tüm komando tugayları, deprem bölgelerine gidiyor. Tugay depremzedelere açılacak.

07 Şubat 2023 Salı 14:30
2. Ordu'ya bağlı komando tugayları da deprem bölgesine gidiyor

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili vurdu. 

3 BİN 419 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, depremde can kaybının 3 bin 419'a yükseldiğini açıkladı. Oktay, "20 bin 534 kişi yaralandı. Şu an itibariyle 12 bin 181 arama kurtarma personelimiz mevcuttur. Bunlardan 4 bin 60'ı Kahramanmaraş'ta, 2 bin 465'i Hatay'da, bin 314 Gaziantep'te, bin 721 Adıyaman'da, 687 Osmaniye'de, 119 Adana, 562 Diyarbakır, Şanlıurfa 100, Kilis 41 ve Malatya bin 112." açıklamasını yaptı. 

MSB duyurdu: Orduya ait gemilerle iş makinaları taşınıyorMSB duyurdu: Orduya ait gemilerle iş makinaları taşınıyor

Kahraman Mehmetçik afet bölgesinde: Depremzedelere yemek dağıtıldıKahraman Mehmetçik afet bölgesinde: Depremzedelere yemek dağıtıldı

OKTAY: SİLAHLI KUVVETLERİMİZ SAHADA!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sosyal medya üzerinden afeti yönetmeye kalkarsak faydadan çok zarar görürüz. Silahlı Kuvvetler'imizin personeli fiilen sahada. Silahlı Kuvvetler'imizin hava gücü kullanılmakta ve ihtiyaca binaen de zaten kullanılacaktır. Orada bir sınır söz konusu değildir. Elbistan’da ulaşılamayan yerlere havadan erişimle alakalı biraz daha rahat ulaşıyor olacağız" diye konuştu.

TUGAYLAR DEPREMZELERİN KULLANIMINA AÇILACAK

Türk Silahlı Kuvvetlerinin deprem bölgesine başlattığı askeri sevk devam ediyor.

Malatya'da bulunan 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı tüm tugaylar deprem bölgelerine sevk ediliyor.

Bölgede bulunan tugaylar ise depremzedelerin kullanımına açılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63