6’lı masa Ocak’ta da mı açıklayamayacak? İşte ‘ortak aday’ için iddia edilen tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta gerçekleştirileceğine ilişkin açıklamasının üzerinden 48 saat geçti. Ancak 6’lı masa partileri, "Seçim tarihi açıklanırsa hemen adayımızı açıklarız" dediği ortak adayı hala duyurmadı.

20 Ocak 2023 Cuma 17:00
6’lı masa Ocak’ta da mı açıklayamayacak? İşte ‘ortak aday’ için iddia edilen tarih

Muhalefet partilerinin bir araya geldiği 6'lı masanın aday karmaşası devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs 2023’te gerçekleştirileceğine ilişkin açıklamasının üzerinden 48 saat geçmesine rağmen 6’lı masa partilerinden hala bir karşılık gelmedi.

Cumhur İttifakı’nın adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu aylar öncesinden açıklanmasına rağmen, muhalefet blokunu oluşturan Millet İttifakı aday belirleme hamlesini, seçim tarihinin netleştiği süreçte de yapamadı.

TARİH 'ŞUBAT ORTASI'

Kulislere yansıyan bilgilere göre 6’lı masa partilerinin 26 Ocak’ta gerçekleştireceği toplantının ardından cumhurbaşkanı adayı açıklaması gelmeyecek. Toplantıda adayın kim olacağına dair ilk değerlendirmelerin yapılacağı ifade ediliyor.

CHP’li kurmayların takvim olarak “Şubat ortasını” işaret ettiği gelen bilgiler arasında.

İyi Parti’nin de adayın Şubat’ta açıklanmasına sıcak yaklaştığı belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık ısrarının 6’lı masada nasıl yankı bulacağı ise merak konusu.

ORTAK ADAYI ‘HEMEN’ AÇIKLAYACAKLARINI SÖYLEMİŞLERDİ

Erdoğan'a aylardır 'Seçim tarihini açıkla' diye baskı yapan muhalefet, seçim tarihinin netleşmesinin hemen ardından adaylarını duyuracaklarını söylemişti.

KILIÇDAROĞLU: 2 GÜN İÇİNDE ADAYIMIZI BELİRLERİZ

Halk TV’de 3 Ekim tarihinde İsmail Küçükkaya’nın programına konuk olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuşmuştu:

“Son derece akıllı, ayakları yere basan, feraset sahipleri kişilerin oturup devletteki sorunları nasıl çözeriz diye bunun üzerine uzlaşmamız lazım. Sonra deriz ki Cumhurbaşkanı adayımız budur. Aday da 6 liderin belirlediği kuralların dışına çıkmayacak. Vaatleri hayata geçirecek. Bu olmazsa başa dönmüş olacağız. Cumhurbaşkanı için söylediğimiz açık. Sen bizim cumhurbaşkanı adayımızı merak ediyorsan seçim gününü belirle, biz de 2 gün içinde adayımızı belirleriz.”

AKŞENER: SEÇİM KARARI ALSINLAR HEMEN AÇIKLAYALIM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Eylül tarihinde konuk olduğu Fox TV’de, "6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" tartışmalarına cevap vererek "Çok merak ediyorlarsa o zaman seçim kararını alsınlar hemen açıklayalım" ifadelerini kullanmıştı.

11 Haziran Cumartesi günü katıldığı Habertürk’te konuşan Akşener, “Sayın Erdoğan'a bir tavsiyem, çağrım var; alsın seçim kararını. Diyelim ki yarın aldı, üç ay sonra seçim var. Biz de Pazartesi adayımızı açıklayalım.” diye konuşmuştu.

DAVUTOĞLU: SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANDIĞI GÜN AÇIKLAYACAĞIZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 30 Kasım’daki Burdur ziyareti sırasında şunları söylemişti:

“Biz en başında söyledik. Hiçbir zaman ‘biz şu ay açıklayacağız’ dedik mi? Demedik. Bütün liderler, Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Babacan, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Uysal hepimiz dedik ki ‘seçim takvimi açıklandığı gün açıklayacağız’. Niye baskı yapıyorlar bize? Belki daha önce yaparız o bize bağlı bir şey. Ama kimse o soruyu sorma hakkına sahip değil.” 

KARAMOLLAOĞLU: 2 GÜN İÇİNDE AÇIKLARIZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 18 Ekim’de katıldığı HaberTürk'ün Teke Tek programında "Cumhurbaşkanı adaylığında acele etmeme kararlılığındayız. Seçim kararı alınır, 2 gün içinde adayımızı açıklarız" demişti.

ALİ BABACAN'DAN DA BENZER SÖYLEM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2 Aralık tarihinde tv100 ekranlarında yayınlanan Gürkan Hacır'ın Yüzler Kulübü programında, “Seçim takvimi belli olduktan 2 gün sonra adayımızı açıklarız.” ifadesinde bulunmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63