7,7 ve 7,6'lık depremler Suriye'yi de yıktı: Yüzlerce ölü, binlerce yaralı var

Türkiye merkezli büyük depremler Suriye'yi de yıktı. Esad rejimi ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde toplam 1602 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 649'dan fazla kişi de yaralandı.

07 Şubat 2023 Salı 11:15
7,7 ve 7,6'lık depremler Suriye'yi de yıktı: Yüzlerce ölü, binlerce yaralı var

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 öğlen ise 7,6 büyüklüğünde depremler olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Depremler Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ dışında; Suriye, Kıbrıs adası, Irak, Mısır ve Lübnan'da hissedildi ve yıkıma yol açtı.

Türkiye'deki depremler Grönland'da da hissedildiTürkiye'deki depremler Grönland'da da hissedildi

Kahramanmaraş civarında 7,5'lik deprem olacağını 3 gün önce yazmışKahramanmaraş civarında 7,5'lik deprem olacağını 3 gün önce yazmış

Reuters paylaştı: İşte 7,4'lük depremin haritasıReuters paylaştı: İşte 7,4'lük depremin haritası

LÜBNAN: CAN KAYBI YOK

Lübnan İçişleri Bakanı Besam Mevlevi, Kahramanmaraş merkezli ve bölge ülkelerinde de hissedilen depremden dolayı ülkede herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti. Mevlevi, sadece birkaç binada çatlakların oluştuğunu kaydetti.

SURİYE'DE TOPLAM 1602 ÖLÜ VAR

Depremler; Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi. Deprem nedeniyle söz konusu illerde büyük yıkımlar meydana geldi.

Esad rejiminin kontrolü altındaki Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde 812 kişi hayatını kaybetti, 1449 kişi yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü. Suriye'nin İdlib ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı bölgelerinde en az 790 kişi öldü, 2 bin 200'den fazla kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İşte hem Esad hem de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden gelen görseller:

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63