ABD'de enflasyon açıklandı! Dolar düştü, altın 3 ayın zirvesinde!

ABD'de TÜFE ekim ayında yıllık bazda yüzde 7,7 ile beklentilerin altında arttı. Aylık bazda artış yüzde 0,4 oldu. Verilerin ardından dolar düşerken, altın son 3 ayın zirvesine yükseldi.

10 Kasım 2022 Perşembe 17:00
ABD'de enflasyon açıklandı! Dolar düştü, altın 3 ayın zirvesinde!

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD'de TÜFE ekim ayında aylık bazda yüzde 7,7 ile beklentilerin altında artış kaydetti. Çekirdek TÜFE yüzde 0,5'lik beklentiye karşın yüzde 0,3 arttı.

Ülkede enflasyonun ekimde aylık yüzde 0,4 olması, yıllık enflasyonun ise yüzde 8,2'den yüzde 8'e inmesi öngörülüyordu.

DOLAR-TL'DE SON DURUM

Dolar/TL de veri sonrasında ilk etapta 18,5490'a kadar geriledi. Kur 18,56'nın üzerinde seyrediyor.

GRAM ALTIN 3 AYIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

İç piyasada gram altın 1035 lira ile 3 ayın zirvesini gördü. Çeyrek altın 1694 lira, Cumhuriyet altını da 6969 liradan satılıyor.

ENFLASYON VERİSİ NEDEN ÖNEMLİ?

Enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası Fed'in ekonomiyi soğutmak için uyguladığı agresif sıkılaşma adımları için önem taşıyor. Enflasyonun hızında yavaşlama olması durumunda faiz artışlarının hızında da yavaşlama öngörülüyor. Enflasyonda katılık sürerse yüksek faiz artışlarının devam etmesi bekleniyor.



Halihazırda para piyasalarında Fed'in aralık ayı politika faizi artırım büyüklüğüne ilişkin beklentiler 50 baz puan için yüzde 54 ve 75 baz puan için yüzde 46 düzeyinde bulunuyor.

Para piyasalarında Fed'in aralık ayı politika faizi artırım büyüklüğüne ilişkin beklentiler 50 baz puan için yüzde 54 ve 75 baz puan için yüzde 46 düzeyinde bulunuyor.

İşlemciler, Fed faizlerinin Mart 2023'e kadar yüzde 4,75-5 aralığında zirve yapmasını öngörüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63