ABD'nin sonunu 'altın' getirecek: Fiyatları düşürmek her şeyi yapıyorlar

Fiore Group CEO'SU Frank Giustra'ya göre, ABD 1970'lerden beri güçlü doların önündeki en büyük engel olarak gördüğü altın fiyatlarını baskılıyor. Ancak Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranları ve güçlü ABD dolar aracılığıyla altın fiyatlarını manipüle etme yeteneği artık sona eriyor.

11 Kasım 2022 Cuma 16:45
ABD'nin sonunu 'altın' getirecek: Fiyatları düşürmek her şeyi yapıyorlar

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarıyla beklenen yükselişi gerçekleştiremeyen altın, ABD ara seçimleri ve ABD enflasyonunun beklenen düşük gelmesiyle yükselişine başladı.

Kitco News'in yayınına katılan Fiore Group CEO'su, Lionsgate Entertainment'ın kurucusu ve Aris Gold Yönetim Kurulu'nun özel danışmanı Frank Giustra ve Sprott'un eski CEO'su  Rick Rule, "Altın çok önemli bir değer, dünyanın rezerv para pirimi olan ABD dolarının hakimiyeti artık sorgulanıyor" dedi.

"ABD YILLARDIR ALTIN FİYATLARINI BASKILIYOR"

ABD'nin 1970'lerden bu yana doların dünyanın rezerv para birimi olmasını sağlamak için altın fiyatlarını sınırlamak için özel çaba harcadığını söyleyen Giustra, "ABD sistemi bir kağıt varlık oyununa dayanıyor; bunu yapmak için yüksek bir ABD dolarına ihtiyacınız var. Altın buna engel oluyor. ABD doları en yüksek rezerv statüsünü kaybederse, felaket olur. Zayıf bir ABD doları varoluşsal bir tehdittir." dedi.

FED'İN ALTIN MANİPÜLASYONU BİTİYOR

Rule ise "Altın fiyatları üzerinde bir komplo görmüyorum ama ABD dolarını desteklemek için Fed'in attığı faiz adımlarının altın fiyatlarını zayıflatıyor. Ülke büyük borçla uğraşırken Fed'i faiz oranları yükseltmek için alanı tükeniyor. Hükümetin, ABD dolarını faiz oranlarıyla manipüle etme yeteneği sona eriyor. 
Faiz oranlarını çok yükselterek altını bastıramayacaklar." dedi.

ÜLKELER DOLARA KARŞI ALTIN STOKLUYOR

Rule ayrıca, ABD'nin doları bir silah olarak kullanmaya başladığının altını çizerek, "Ülkelerin dolardan kurtulmaktan başka şansları yok. Bir çok ülke dolara karşı altını alternatif olarak görüyor. 2008 mali krizinden itibaren merkez bankalar en büyük altın alıcısı oldu. Hiç bir merkez bankası sebepsiz yere 12 yıldır altın stoklamaz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63