Acı ve umut dolu bekleyiş... Kahramanmaraş'ta 60. saatte mucize kurtuluş

Kahramanmaraş depreminden sonra enkaz bölgelerinde umut ve acı dolu bekleyiş sürüyor. Depremin üzerinden 60 saate yakın süre geçerken mucize haberleri bekleniyor. Kahramanmaraş'ta 60. saatte bir kişi daha enkazdan çıkarıldı.

08 Şubat 2023 Çarşamba 16:15
Acı ve umut dolu bekleyiş... Kahramanmaraş'ta 60. saatte mucize kurtuluş

Türkiye, uzun yıllardır yaşadığı en büyük deprem ile sarsıldı. 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Depremin açtığı yaraları sarmak için ekipler zamanla yarışıyor. 

60. SAATTE MUCİZE KURTULUŞ

Kahramanmaraş'ta 60. saatte bir kişi daha enkazdan çıkarıldı. Enkazdan çıkarılan kişinin 31 yaşındaki Doğan Akpınar olduğu öğrenildi. 

Bilinci açık olduğu öğrenilen Akpınar'ın kurtuluşu sonrası ailesi ve yakınları büyük sevinç yaşadı.

MASAL BEBEK 56. SAATTE GÖZYAŞLARI İÇİNDE KURTARILDI

Kahramanmaraş'ta Masal Bebek ve annesinin depremin 56. saatindeki mucize kurtuluşu hepimize umut oldu. Masal'ın kurtarılmasını haber veren muhabir o anları gözyaşları içinde aktardı. Annesinin Masal'ı emzirdiği, bebeğin o şekilde hayatta tutunduğu öğrenildi. Öte yandan, Masal'ın annesinin hamile olduğu da ifade edildi.

10 YAŞINDAKİ EMİNE'DEN 56 SAAT SONRA MÜJDE

Kahramanmaraş'ta 10 yaşındaki Emine Karataş, depremden 56 saat sonra 7 katlı binanın enkazından çıkarıldı.

ASYA BEBEK 51 SAAT SONRA KURTARILDI

Adıyaman’da deprem sonrası arama kurtarma faaliyetlerine katılan Milli Saraylar Başkanlığı’nın 25 kişilik uzman arama kurtarma ekibi, felaketten 51 saat sonra enkaz altından Asya bebeği canlı olarak kurtarmayı başardı.

TAHİR AMCA KUR'AN-I KERİM'İYLE BİRLİKTE BİRLİKTE ENKAZDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş’taki deprem sonrası 60 yaşındaki Tahir Tıraş, enkazdan böyle kurtarıldı. Tıraş, enkazdan hemen çıkarken yanında Kur'an-ı Kerim vardı.

KIZINA KAVUŞAN BABA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kahramanmaraş'ta yıkılan 7 katlı bir binanın enkazında kalan 20 yaşındaki Melisa, depremden 51 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Eşi ve 2 çocuğunu depremde kaybeden baba ise, kızı Melisa kurtulunca gözyaşlarını tutamadı.

KÜÇÜK LAMİA 50 SAAT SONRA KURTULDU

Hatay’da devam eden kurtarma çalışmalarında 6 yaşındaki bir kız çocuğu sağ olarak çıkarıldı. İsminin Lamia olduğu öğrenilen küçük kızın yaklaşık 50 saat sonra sağ olarak kurtarılması umutları yeşertti.

52. SAATTE GELEN MUCİZE

Bölgeye sevk edilen iş makineleri yardımıyla 52. saatte arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ekipler, betonların arasına sıkışan bir kadını enkaz altından çıkardı.

6 YAŞINDAKİ EYMEN'DEN SONRA ANNESİ DE KURTARILDI

Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği ekipleri, Hatay'da 6 yaşındaki Eymen'in ardından annesini de enkaz altından çıkardı.

Bahçelievler Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin arama-kurtarma görevlileri, depremin yoğun olarak etkilediği Hatay'ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'nde çalışmalarına devam ediyor.

Ekiplerin arama-kurtarma faaliyeti yaptığı, çöken 7 katlı binanın enkazı altında kalan 6 yaşındaki Eymen saat 17.50 sıralarında kurtarıldı.

Küçük Eymen'in annesinin de enkaz altında kaldığını tespit eden ekipler, uğraşlar sonucu saat 23.20 sıralarında isminin Fethiye olduğu öğrenilen anneyi de enkazdan sağ çıkardı.

Hatay merkez  TTK maden işçileri depremin 3. gününde  2 yaşındaki bir bebeği böyle kurtardı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63