Akşener bu gerçeği bilmiyor mu? 3 şehirde yabancıya mülk satışı yıllardır yasak!

Asrın en büyük depreminin vurduğu Hatay'a giden İyi Parti lideri Akşener'in "Hatay’dan başlayarak yabancıya mülk satışının yasaklanması lazım" ifadesi tuhaf karşılandı. Hatay'da 1980'den beri yabancıya mülk satışı yasak...

19 Şubat 2023 Pazar 17:15
Akşener bu gerçeği bilmiyor mu? 3 şehirde yabancıya mülk satışı yıllardır yasak!
  • HABER7

Türkiye’nin güney ve doğu şehirlerini vuran 6 Şubat depremlerinin siyaset konusu yapılması toplumda rahatsızlık uyandırıyor. Ölü sayısının 40 bini aştığı afetle ilgili özellikle muhalefet kurmaylarının sözleri, bilgiye dayanmadığı gibi kargaşaya hizmet edecek türde olması yönüyle tepki topluyor.

Depremin ağır tahribata neden olduğu Hatay’a ziyarette bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, adeta can pazarının yaşandığı bölgede sözü yabancılara konut satışına getirmesi hayret uyandırdı. Akşener, “Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye’de an itibarıyla toprak ve mülk, yabancıya satışının yasaklanması lazım. Kesinlikle bunun takipçisi olacağız, ne demek istediğimi Hataylılar anlıyor.” dedi.

ZATEN SATIŞ YAPILMIYOR

Ancak hem Hatay hem de bölgedeki kritik bazı şehirlerde yabancılara mülk satışının zaten yasak olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Hatay’da yabancılara mülk satışı 1980 yılından beri yapılmıyor.

AK Parti iktidarı döneminde de bu yönde yeni kararlar alındı.

3 ŞEHİRDE YASAK

Bakanlar Kurulu’nun 2011 yılında aldığı bir karar çerçevesinde hazine arazilerinden bu tip mülk satışları tamamen yasaklandı.

Yine Bakanlar Kurulu’nun 27 Ekim 2008 tarihli kararı ile kamu yararı ve ülke güvenliği gerekçesiyle Hatay, Kilis, Mardin şehirlerinde yabancıların taşınmaz edinimi yasak kapsamına alındı.

ÜLKE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN MÜSAADE YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “1980 yılında Hatay'da yabancılara mülk satışı yasaklanmıştır. Aynı zamanda bakanlar kurulunun 2011 yılında aldığı bir karar çerçevesinde hazine arazilerinden bu tip mülk satışları tamamen yasaklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendine ait politikaları söz konusudur.” demişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise benzer yöndeki açıklamasında şunları söylemişti:

“Bu illerin tamamı kamu yararı ve ülke güvenliği açısından Bakanlar Kurulu’nun 27 Ekim 2008 tarihli kararı ile yabancıların taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alan olarak belirlenmiştir. Hatay, Kilis, Mardin illerinde yabancıların taşınmaz edinimi yasaklanmış olup; bu illerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes herhangi bir renk, dil, ırk ayırımı olmadan taşınmaz edinebilmektedir."

AKŞENER BİLMİYOR MU?

54. Hükümet’te İçişleri Bakanlığı yapan Meral Akşener’in, Hatay’da yabancıya mülk satışının 43 yıldır yasak olmasından haberdar olup olmadığı merak oldu.

Akşener, Kasım 1996-Haziran 1997 tarihleri arasında bakanlık yapmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63