Almanya'ya kaçtığı düşünülen HDP'li Semra Güzel'in kaçış güzergahı belli oldu

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra Almanya'ya kaçtığı düşünülen HDP'li Semra Güzel'in önce Ezil Çayı üzerinden Suriye'de YPG'nin kontrolündeki alana geçtiği öğrenildi.

05 Nisan 2022 Salı 12:30
Almanya'ya kaçtığı düşünülen HDP'li Semra Güzel'in kaçış güzergahı belli oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Adıyaman kırsalında yaptığı operasyonda öldürülen terörist Volkan Bora'nın cep telefonundan samimi fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dokunulmazlık dosyası TBMM'ye geldikten ortadan kayboldu.

TBMM'de dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrılan Semra Güzel, bu davete yanıt vermedi.

Ardından 24 Mart tarihinde hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Başsavcılık talimatıyla adreslerine bakılan Güzel'e ulaşılamadı. Semra Güzel'e ulaşılamaması sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı, gümrük birliklerine yazı gönderdi.

ALMANYA'YA KAÇTIĞINI HABER7 DUYURMUŞTU

Haber7'ye bilgi veren kaynaklar, HDP'li Semra Güzel'in en son Diyarbakır'da görüldüğünü, 22 Ocak tarihinde de Türkiye'den kaçarak Almanya'ya gittiğini belirtmişti. 

GÜZEL'İN KAÇIŞ GÜZERGAHI BELLİ OLDU

Görgü tanıkları, Güzel'i Diyarbakır'dan sonra da Şırnak'ta gördü. HDP'li Güzel'in Ezil Çayı üzerinden Suriye'de YPG'nin kontrolündeki alana geçtiği değerlendiriliyor. Geçiş yaptığı sırada Güzel'in hala dokunulmazlığı kaldırılmadığı öğrenildi. Kaçan Güzel'in dokunulmazlığı TBMM'deki oylamayla 1 Mart'ta kaldırılmıştı.

DANIŞMANI DA FİRAR ETMİŞTİ

Güzel'in TBMM'de danışmanlığını yapan Kenan Canpolat'ın, terörist Volkan Bora'nın kuzeni olduğu belirlenmişti. Güzel'in Bora ile samimi fotoğrafları ortaya çıkınca danışmanının da Almanya'ya kaçtığı ortaya çıkmıştı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63