ASO'dan asgari ücrete zam sinyali: İnsanlarımızı aç bırakmayız, artırırız

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücret zammının enflasyon karşısında eridiğini belirterek, "İnsanları aç bırakamazsınız. Ara zam için yasa çıkmasa da şirketlerimiz telafi zammını bir şekilde yapacaktır" dedi.

29 Mart 2022 Salı 09:15
ASO'dan asgari ücrete zam sinyali: İnsanlarımızı aç bırakmayız, artırırız

Savaşın patlat vermesiyle petrol ve temel gıda hammaddelerinin tedarikinin sıkıntıya düşmesi sonrası Türkiye'de fiyatlarda artışlar oldu.

Zamların da arka arkaya yapılmasıyla asgeri ücrette "ara zam" formülü gündeme gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen MHP milletvekili Saffet Sancaklı, asgari ücrete ve emekli aylıklarına temmuz ayında zam geleceğini söyledi.

Erdoğan da NATO Zirvesi sonrası dönüş yolunda uçakta gazetecilere asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yapılacak görüşmeler neticesinde, yıl ortasında değerlendirme gerektiğinde kesinlikle vatandaşımızdan, işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz" demişti.

MHP'li Saffet Sancaklı, 'Erdoğan ile görüştüm' deyip asgari ücret zammı için tarih verdiMHP'li Saffet Sancaklı, 'Erdoğan ile görüştüm' deyip asgari ücret zammı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Vatandaşımızdan esirgemeyizCumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Vatandaşımızdan esirgemeyiz

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir

SANAYİCİLERDEN ZAM TALEBİNE DESTEK

Asgari ücretlilere yıl ortasında ek zam yapılması taleplerine sanayicilerden de destek geldi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücret zammının enflasyon karşısında eridiğini belirterek, "İnsanları aç bırakamazsınız. Ara zam için yasa çıkmasa da şirketlerimiz telafi zammını pandemide olduğu gibi bir şekilde yapacaktır" dedi.

Sözcü gazetesine konuşan Özdebir, "Çalışanlarımız ne kadar mutlu olursa, sorun ne kadar az olursa o kadar verimli olurlar. Hayat standartlarındaki erimenin mutlaka düzeltilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63