'Asrın felaketi' tanımına 'Operasyon' diyen Kılıçdaroğlu, yağmura 'Tam bir afet' demişti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 şehrimizi tahrip eden deprem için 'Asrın felaketi' yorumunu 'Algı operasyonu' diye nitelendiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2 yıl önce İzmir'deki aşırı yağışa 'Tam bir afet' demişti.

20 Şubat 2023 Pazartesi 17:15
'Asrın felaketi' tanımına 'Operasyon' diyen Kılıçdaroğlu, yağmura 'Tam bir afet' demişti

Akdeniz bölgesindeki vilayetlerimizden Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü 11 ve 10 şiddetinde hissedilen iki bağımsız depremin akabinde, yurt genelinde yaraların sarılması için ortaya çıkan devlet-millet dayanışması hız kesmeden sürüyor.

Deprem sürecinde sahayı ziyaret eden siyasilerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, 11 şehrimizi tahrip etmiş afetin 'Asrın felaketi' olarak yorumlanmasını kabul etmemiş, bu tanımın "Algı operasyonu" babında olduğunu değerlendirmişti.

KILIÇDAROĞLU: "ELİN OĞLU ÇÖZÜYOR DA BİZ NİYE ÇÖZEMİYORUZ"

11 Şubat'ta Malatya'da açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Asrın felaketi demek şu demektir, 'Asrın felaketiyle karşı karşıya kaldık. Biz asrın felaketi çaresiz kaldık. Sorunu çözemiyoruz.' Ya elin oğlu çözüyor da biz niye çözemiyoruz... Nasıl olur da bir algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp sorumluluktan sıyrılmak, kurtulmak istiyorlar..." diye konuşmuştu.

İZMİR'DEN KILIÇDAROĞLU'NA YÜKSELEN SES: "HOLLANDA ÇÖZDÜ"

Birden fazla ulusal, yerel ve uluslararası medya kuruluşuna hitaben bu açıklamayı yapan CHP liderinin 2 yıl önce İzmir'de çekilmiş bir videosu sosyal medyanın gündemindeydi. Kılıçdaroğlu, altyapı eksikliğinden ötürü kentin sırtına mali yük bindiren aşırı yağış için "Tam bir afet" dediği ortaya çıktı.

6 Şubat 2021 tarihinde İzmir'de yağışlardan etkilenmiş bölgeleri ziyaret eden Kılıçdaroğlu kendisine şikayette bulunan vatandaşa, "Yani bir yılda yağması gereken yağmur, 24 saatte yağınca her taraf göl olmuş... Yani tam bir afet... Ama varsa bir sorun, mutlaka çözelim" savunmasını yapmıştı.

Bir başka mağdur ise, Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'in altyapısına yatırım yapmasını isteyip Hollanda modelini öne sürmüş: "Yurt dışına yıllarca gittim. 20 katı fazlası yağmur, kar yağıyor. Orada böyle şeyler yaşanmıyor. Cennet gibi Türkiye'miz neden bu halde. Hollanda'yı biliyorsunuz. Deniz yukarıda.. Onlar çözmüş biz neden çözemiyoruz. Biz de zeki insanlarız.." demişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63