Bakan Karaismailoğlu YİD projeleri ile ilgili detayları verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, haftasonu açılışı yapılacak olan Rize -Artvin Havalimanı'nda canlı yayın konuğu oldu. Bakan Karaismailoğlu, havalimanı projesiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırıyor.

12 Mayıs 2022 Perşembe 21:00
Bakan Karaismailoğlu YİD projeleri ile ilgili detayları verdi

Bakan Karaismailoğlu, Haber Global TV'de Haber7.com yazarlarından Faruk Ersoy'un da içinde bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırıyor. 

Bakan Karaismailoğlu, satır başları ile şunları söyledi. 

burada 100 milyon ton taş dolgu yapıldı. Yerin 27 metre derinliğinden itibaren deniz üzerinde 5 metreye kadar dolgu yapıldı. Terminal alanı 32 bin metrekare, diğer alanlarla birlikte 46 bin metrekare alan kullanımda. Son yılların en modern tesislerinden biri oldu. Yoktan böyle bir alan üretildi. 

KAMU BÜTÇESİ İLE 20 YIL SONRA BELKİ YAPILABİLECEKTİ 

İhtiyaç analizleri doğrultusunda projeler ortaya çıkıyor. Parasal olarak biz bunu devlet bütçesiyle yapmaya kalksaydık bunu belki 20 yıl sonra yapar olurduk. Kuzey Marmara otoyolu da buna benzer ihtiyaç analizleri ile ortaya çıkmıştır. Kamu bütçesinden karşıladığımız projeler de projelerin gerekliliği ve onun getireceği ekonomik faydalar bunun belirleyici noktasıdır. 172 milyar dolarlık proje gerçekleştirdik. Bunun yüzde 20'sini ancak YİD ile gerçekleştirdik. Yüzde 80'i ise kamu bütçesi ile yapıldı. 

1. BOĞAZ KÖPRÜSÜ YÜZÜNDEN TÜRKİYE'NİN ACİL İHTİYAÇLARI YILLARCA ERTELENDİ

Kamu bütçesinden 1. Boğaz Köprüsü yapıldı. Onu da eleştirenler bugün YİD modeli ile yapılan projelere de karşı çıkıyor. Bizim bütçemiz belli. Biz tüm projeleri kamu bütçesi ile yapamayız. 1. Boğaz Köprüsü kamu bütçesi ile yapıldı ancak Türkiye'nin yıllarca projeleri bu yüzden ertelendi. Bugün ise Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda bu projeleri hayata gerçekleştiriyoruz. 

Çanakkale Köprüsü yapılmasan demek bir görüştür, ama bu proje yapılması gerekiyor. Devletin kaynaklarından 8 milyar dolar bu proje için kaç yılda ayrılacaktı. Bolu Dağı projesi en büyük örnektir. 17 yılda tamamlanan Bolu Dağı tünelinin 10 yıl gecikmesinin ülkeye maliyeti 400 milyon dolardır. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63