Bakan Koca'dan salgın hastalık açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremden etkilenen 11 ilde salgın hastalık saptanmadığını açıklayarak, "Kahramanmaraş'ta bir su çiçeği vakası görülmüştür ve karantinaya alınmıştır" dedi.

19 Şubat 2023 Pazar 18:45
Bakan Koca'dan salgın hastalık açıklaması

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Hamdolsun sağlık sistemimiz her yaralıya ulaşacak acil durum reaksiyonunu gösterebildi. 10 binlerce sağlık personelimiz görevini layıkıyla yerine getirerek milletimizin yarasını sarmaya devam ediyor.

Bölgede salgın hastalıkları düzenli olarak takip ediyoruz. Bulaşıcı hastalık saptanmamıştır. Döküntülü hastalıklar olarak 11 ilde stabil seyrettiği görülmüş ve Kahramanmaraş'ta bir su çiçeği hastası görülmüştür, karantinaya alınmıştır.  Gaziantep ve Osmaniye'de Rota virüs enfeksiyonu nedeniyle tedavi gören hastalarımız bulunmaktadır. 

Grip benzeri hastalıklarda salgın oluşturacak durum saptanmamıştır. Afetlerden sonra görülebilecek salgın hastalıkları engellemek için broşürler hazırlanmış, ilaçlar bölgeye gönderilmiştir. 

Hiçbir vatandaşımız yalnız değildir. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63