Bakan Özer'den son dakika ek ders ücreti açıklaması!

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Özer, usta öğretici ve ek ders ücreti karşılığında çalışanların, depremler nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilen günlerde görevlerini yapmış sayılarak ek ders ücretinden yararlandırılacağını açıkladı.

15 Şubat 2023 Çarşamba 12:30
Bakan Özer'den son dakika ek ders ücreti açıklaması!

SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Malatya’daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

71 İLDE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Özer, "71 ilde 20 Şubat tarihi ile eğitim-öğretim başlayacak" açıklamasında bulundu.

Mahmut Özer'in açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

10 İLDE TAŞIMALI EĞİTİM BAŞLAYACAK!

Depremin yaşandığı 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. Bunlardan 5 bin 836 öğrencimiz nakilini başka illerdeki okullara aldırdı. 10 ilde kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okula götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar taşımasını sağlayacağız.

Psikososyal destek çadırları cuma gününe kadar depremden etkilenen 10 ile kurulmuş olacak.

TÜM ÇALIŞMA HAFTA SONU TAMAMLANACAK

10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız.

EK DERS ÜCRETİ AÇIKLAMASI

 Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığında çalışan usta öğretici ve ücret karşılığı derse giren öğretmenler, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime ara verilen günlerde, üzerlerindeki görevleri yapmış sayılacak ve ek ders ücretinden yararlanabilecek.

Malatya'da incelemelerini sürdüren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölgede öğretmenlerle yaptığı değerlendirmelerde de gündeme gelen konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını ifade ettiğini belirterek, "Bakanlığımız bünyesindeki usta öğretici ve ders ücreti karşılığında çalışan öğretmenlerimiz, yaşadığımız büyük deprem nedeniyle şu anda derslere katılamıyor. Yasal düzenleme gereği bu durumda ücret alamayacaklardı. Eğitimci ve öğretmenlerimizin herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli düzenleme, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla yapıldı. Usta öğretici ve ek ders ücreti karşılığında çalışanlar, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitim ve kurslara ara verilen günlerde üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak ek ders ücretinden yararlandırılacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63