Çavuşoğlu'ndan Fransa'ya çağrı: Misyonları korumak sizin göreviniz, somut adım bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Paris Başkonsolosluğu'na saldırıya ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Misyonları koruma sorumluluğu ev sahibi ülkededir. Fransa'nın somut adımlarını görmek istiyoruz" dedi.

13 Mayıs 2022 Cuma 12:30
Çavuşoğlu'ndan Fransa'ya çağrı: Misyonları korumak sizin göreviniz, somut adım bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

PARİS BAŞKONSOLOSLUĞU'NA SALDIRI

Misyonları koruma sorumluluğu ev sahibi ülkededir. Fransa'nın somut adımlarını görmek istiyoruz. Biz de gerekli temaslarda bulunduk. Fransa'nın Ankara Maslahatgüzarı'na beklentilerimizi açıkça söyledik. Böyle bir saldırının tekrar etmemesi için de gerekli önlemleri almalarını hatırlattık. 

Fransa’da PKK sempatizanları Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğuna saldırdıFransa’da PKK sempatizanları Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğuna saldırdı

ABD'DEN ŞİRKETLERE ÖZEL İZİN

İdlib'de milyonlarca yerinden edilen insan var. Suriyeliler için orada briket ev yapıyoruz. Yaptırımların esnetilmesi gereken bölge İdlib. Türkiye'den 500 bin civarında Suriyeli terörden arındırdığımız bölgeye dönüyor. Destek olsa daha fazla dönüş olacak

PKK ve YPG'yi meşrulaştırma çabası görüyoruz.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63